Balıkesir Üniversitesi uluslararası sıralamalarda yükselişte!

Balıkesir Üniversitesi, son altı yıldaki bilimsel verimlilikleriyle Google Scholar'daki H-Index ve i10 Index puanlarına göre dünya sıralamalarında kendine yer buldu. AD Scientific Index’in 2024 raporunda, H-Index puanı 20 ve üstü olan 37 öğretim üyesi ile başarı gösterdi. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, üniversitenin uluslararası sıralamalarda istikrarlı gelişimini sürdürdüğünü ve bu başarıdan gurur duyduklarını belirtti.

1359

Google Scholar’daki H-Index, i10 Index puanları ve alıntılanma sayıları ele alınarak bilim insanlarının son altı yıldaki verimlilik kat sayılarını gösteren ilk ve tek çalışma olan The AD Scientific Index’in World Scientist and University Rankings sonuçları açıklandı. Son 6 yıldaki verilere göre H- Index puanı 20 ve üstü olan Balıkesir Üniversitesi’nin 37 öğretim üyesi World Scientist and University Rankings 2024 listesindeki sıralamada yer alma başarısı gösterdi.

Prof. Dr. Yücel Oğurlu'dan başarı mesajı

Dergileri ve üniversiteleri değerlendiren diğer sistemlerden farklı olarak, bilimsel performansa ve bilim insanlarının bilimsel üretkenliğinin katma değerine dayanan bir sıralama ve analiz sistemi olan AD Scientific Index, Google Scholar atıflarına dayalı toplam ve altı yıllık verimlilik katsayılarını gösteren ilk ve tek çalışma olarak 256 ülkeden 23200 üniversite ve 1.614.139 bilim insanını sıralıyor. Üniversite, Balıkesir ve ülkemiz adına gururlu olduklarını belirten Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, büyük bir başarı göstererek, dünyanın en verimli akademisyen listesine giren akademisyenleri tebrik etti. Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Balıkesir Üniversitesi olarak uluslararası sıralamalarda istikrarlı gelişimi sürdürmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek üniversitenin dünya sıralamalarında başarılı bir şekilde yer almaya devam edeceğini belirtti.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş