havadurum

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve ÇOMÜ arasında iş birliği protokolü imzalandı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) arasında gerçekleştirilen iş birliği protokolü, R/V ÇOMU-1 araştırma gemisinin revizyonu ve ortak projelerin hayata geçirilmesini öngörüyor.

1043

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörlüğü arasında, ortak projelerin geliştirilmesi ve R/V ÇOMU-1 araştırma gemisinin bakımı ve kullanımına dair iş birliği protokolü imzalandı. Protokolün imza törenine, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Murat Yiğit, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Yeşim Büyükateş, Dr. Öğr. Üyesi Erdem Kan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Proje Protokol Komisyonu'ndan Ahmet Taner ve ilgili heyet katıldı.

Bu iş birliği protokolü çerçevesinde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine ait R/V COMU-1 araştırma gemisinin bakımı ve teknik revizyonu gerçekleştirilecek. Ayrıca, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapay resif çalışmaları, denizlerdeki hayalet ağların temizlenmesi, bilimsel ve sosyal projelerin geliştirilmesi, sosyal ve kültürel faaliyetlerin desteklenmesi gibi bir dizi iş birliği faaliyeti planlanıyor. Bu protokol, deniz ve çevre bilimleri alanındaki çalışmaların daha etkili bir şekilde yürütülmesine katkı sağlaması amaçlanıyor.

(Esra Güller)

Paylaş