havadurum

Bala Hatun’un Sırrı Ortaya Çıktı! Kuruluş Osman’da Bala Hatun Öldü mü, Tarihte Nasıl Öldü?

Kuruluş Osman dizisinin sevilen karakteri Bala Hatun, son bölümde ağır yaralandı. Peki, Bala Hatun öldü mü, tarihte nasıl öldü? İşte merak edilenler…

5491

Kuruluş Osman dizisi, Türk televizyon tarihinin en çok izlenen ve beğenilen yapımlarından biri. Dizi, Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşunu ve Osman Gazi’nin hayatını anlatıyor. Dizinin başrollerinde Burak Özçivit, Özge Törer, Nurettin Sönmez, Ragıp Savaş ve Erkan Avcı gibi ünlü oyuncular yer alıyor.

Dizinin son bölümünde yaşananlar izleyicileri şoke etti. Kayı Obası’nın hatunu Bala Hatun, Bizanslılar ve Moğollar’ın saldırısında ağır yaralandı. Osman Bey’in kucağında kanlar içinde kalan Bala Hatun’un ölüp ölmediği merak ediliyor. Peki, Bala Hatun öldü mü? Tarihte nasıl öldü? Bu soruların cevaplarını arayanlar için hazırladığımız bu makalede, Bala Hatun’un hayatı ve ölümü hakkında bilgiler bulabilirsiniz.

Kuruluş Osman Bala Hatun Kimdir?

Kuruluş Osman dizisinde Özge Törer’in canlandırdığı Bala Hatun, Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu Osman Gazi’nin eşi ve Şeyh Edebali’nin kızıdır. Dizide, Osman Bey ile evlendikten sonra Kayı Obası’nın hatunu olmuştur. Bala Hatun, hem güzelliği hem de cesareti ile dikkat çeken bir karakterdir.

Kuruluş Osman Bala Hatun Öldü mü?

Kuruluş Osman’ın 123. bölümünde, Bizanslılar ve Moğollar’ın ortak saldırısına uğrayan Kayı Obası’nda büyük bir kargaşa yaşandı. Bala Hatun da bu saldırıda ağır yaralandı. Dizinin son sahnesinde, Osman Bey’in kucağında kanlar içinde kalan Bala Hatun’un akıbeti merak konusu oldu. Peki, Bala Hatun öldü mü? Bu sorunun cevabını öğrenmek için Kuruluş Osman’ın yeni bölümünü beklemek gerekiyor.

Tarihte Bala Hatun Nasıl Öldü?

Bala Hatun’un tarihte ne zaman ve nasıl öldüğü kesin olarak bilinmiyor. Bazı kaynaklara göre, 1333 yılında Bursa’da vefat ettiği düşünülüyor. Bazı kaynaklarda ise bir savaşta şehit düştüğü ya da 1333 yılında Biga Kalesi’nde hayatını kaybettiği söyleniyor. Bala Hatun’un mezarı, babası Şeyh Edebali’nin Bilecik’te bulunan türbesinin yanındaki bir yerde, annesi ile beraber bulunmaktadır.

Bala Hatun’un hayatı ve ölümü hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, Kuruluş Osman dizisini takip edebilirsiniz. Dizinin yeni bölümü her Çarşamba ATV’de yayınlanmaktadır.

(Saim Tunçman)

Paylaş