Bakanlıktan kuaförler için yeni karar

Ticaret Bakanlığı tarafından kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının pazar günü kapalı olma uygulamasından muaf tutulduğunu duyurdu.

1794

Ticaret Bakanlığı, 1 Temmuz 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe giren; berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olacakları uygulama ile ilgili yeni alınan kararı kamuoyu ile paylaştı.

Bakanlık, uygulamanın başladığı tarihten bugüne kadar kadın kuaförleri ile güzellik salonlarının, kapalı olunan günlerde düğün, nişan vb. organizasyonlar özelinde belirlenen istisnalardan yeterince faydalanamadığı ve bunun sonucunda tüketicilerin hizmet almasında zorluklar yaşandığı görüldüğünü; ayrıca turizm sezonunun farklı mevsimlerde yaşandığı ve ilgili işletmelerin kapanmasının turizm potansiyelini de sınırlandırabileceğini aktardı.

Ticaret Bakanlığı bu gerekçeler doğrultusunda berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren haftada bir gün kapanmasına ilişkin uygulamadan kadın kuaförleri ile güzellik salonlarının muaf tutulmasına karar verildiği bilgisini kamuoyu ile paylaştı.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş