havadurum

Bakan Şimşek’ten Kamuda Tasarruf Amaçlı 300 Malmüdürlüğü'nü Yeniden Yapılandırma Talimatı

Kamuda tasarruf hamleleri devam ediyor: Bakan Şimşek, 300 malmüdürlüğünü kapatma kararı aldı. Bu stratejik karar, dijital dönüşümü hızlandıracak ve kamu hizmetlerinin kalitesini artıracak.

1135

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf ve verimlilik adına önemli bir adım attı. Yayınladığı genelge ile malmüdürlüklerinin yeniden yapılandırılmasını ve toplamda 300 malmüdürlüğünün kapatılmasını öngören Bakan Şimşek, bu hamle ile kaynak kullanımında etkinlik ve hizmet kalitesinde artış hedefliyor.

Tasarruf Genelgesi

Bakan Şimşek’ten Yeni Yönergeler Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tasarruf tedbirlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Genelgesi ile malmüdürlüklerinin yeniden yapılandırılması talimatını verdi. İlk aşamada 100, ikinci aşamada ise 200 olmak üzere toplamda 300 malmüdürlüğünün kapatılması planlanıyor. Bu adımla, taşra teşkilatlarına tahsis edilen kaynaklarda önemli bir tasarruf sağlanması ve kaynakların daha verimli kullanılması hedefleniyor.

Malmüdürlüklerinde Yeniden Yapılanma

Yeniden yapılanma sürecinde, malmüdürlüklerinin sunduğu hizmetler artık merkezi sistem üzerinden veya belirli kriterlere göre seçilmiş diğer malmüdürlükleri tarafından yürütülecek. Bu değişiklikle, kaynak kullanımında etkinlik ve hizmet kalitesinde artış hedefleniyor. Ayrıca, muhasebe hizmetlerinin merkezden, modern bilişim teknolojileri kullanılarak yürütülmesi, iş süreçlerinin hızlanmasını ve hata oranlarının azalmasını sağlayacak.

Kamuda Dijital Dönüşüm ve Tasarruf

Bakan Şimşek, dijital dönüşüm ve bilişim teknolojilerinin etkin kullanımını teşvik ederek, kamu hizmetlerinin daha şeffaf ve izlenebilir olmasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Gereksiz harcamaların önlenmesi ve iş süreçlerinin hızlandırılması gibi konulara da değinildi. Yeni teknolojik sistemlerle kamu mali yönetiminde dijital dönüşümün hızlandırılacağı ve bilişim teknolojilerinin etkin kullanımının teşvik edileceği vurgulandı.

Hizmet Kalitesinde Ödün Yok

Yeni düzenleme ile personel kaynaklarının daha verimli kullanılacağı ve çalışanların yetkinliklerine uygun alanlarda istihdam edilmesinin mümkün olacağı vurgulandı. Bakanlık, hizmet kalitesinden ödün vermeden, kamu mali yönetim sistemine önemli katkılar sağlayacağına inanıyor. Ayrıca, müdürlüklerin bugüne kadar yürüttüğü hizmetlerde hiçbir şekilde aksama olmayacağı, teknoloji ile kamuyu küçültürken, hizmet kalitesinden de ödün verilmeyeceği belirtildi.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş