Bakan Bak, milli sporcuları ziyaret etti

Paris 2024 Olimpiyatları için Fransa'nın başkentine gelen Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, sabah erken saatlerde La Defense Arena'da antrenman yapan yüzücüleri ziyaret etti.

632

Paris 2024 Olimpiyatları için Fransa'nın başkentine gelen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, antrenmanlarını sürdüren milli yüzücü ve okçulara ziyarette bulundu. Paris’te açıklamalarda bulunan Bakan Bak, “Sporcularımızın ülkemize güzel neticeler kazandıracağına inanıyorum. Bayrağımızı göklerde dalgalandıracak ve İstiklal Marşını tüm dünyaya dinletecekler. Biz Çılgın Türkler olarak burada iyi işler yapacağımıza inanıyorum.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Paris'te antrenmanlarını sürdüren milli yüzücü ve okçuları ziyaret etti. Paris 2024 Olimpiyatları için Fransa'nın başkentine gelen Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, sabah erken saatlerde La Defense Arena'da antrenman yapan yüzücüleri ziyaret etti. İdman öncesi sporculara başarı dileyen Bakan Bak, bir müddet çalışmaları takip ettikten sonra okçuların antrenmanına geçti. Les Invalides'te ise milli okçularla bir araya gelen Bakan Bak, burada da sporcularla bir müddet sohbet edip, antrenmanı izledi.

Paris’te antrenmanlarını sürdüren milli sporculara ziyaretinin ardından TRT SPOR’un sorularını yanıtlayan Bakan Bak, “Sabah yüzücülerimizin ve okçularımızın antrenmanına katıldık. Sporcularımız antrenman programlarına devam ediyorlar. Millilerimizden beklentiler var. Sporcularımızın ülkemize güzel neticeler, başarılar kazandıracağına inanıyorum. Bayrağı göklerde dalgalandıracak ve İstiklal Marşını tüm dünyaya dinletecekler. Buna ihtiyacımız var ve biz bunları başarabilecek bir ülkeyiz. Paris Olimpiyatları açılışına az kaldı. Bu akşam açılışa katılacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız sporculara başarılar dileklerini iletti, kendisi de sporun içinden gelen birisi olduğu için bu Olimpiyatları yakından takip ediyor. Sporcularımız 85 milyonun desteğini yüreklerinde hissediyorlar. Biz duygusal insanlarız, ortak değerlerde çok güzel birleşiyoruz ve bu mili birlik duygusunun keyfini çıkartıyoruz. 15 gün önce Avrupa Futbol Şampiyonasında da Avrupa’nın sokaklarında Türkiye’den gelen vatandaşlarımızla aynı duyguları yaşadık.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, federasyonlar ve kulüpler olarak sporculara gerekli destekleri verdiklerini vurgulayan Bakan Bak, “Artık söz onların, söz sporcularımızın.” değerlendirmesinde bulundu.

“Çılgın Türkler olarak iyi işler yapacağımıza inanıyorum”

2024 Paris Olimpiyatlarında milli sporcuların 18 branşta mücadele edeceğini belirten Bakan Bak, bu sayının bir sonraki Olimpiyatlarda daha da artacağını belirterek şunları kaydetti;“Özellikle sporda bir devrim yaşadık. Gerçekten bir spor ülkesi olma yolunda hızla ilerliyoruz. Altyapı tesis yatırımlarımız var. Bu yatırımlar sonucunda da 18 branşla Paris’e geldik. İnanın ki bir sonraki Los Angeles Olimpiyatlarında bu branş sayısı artacak, sporcu sayısı artacak, takım sporcularındaki başarılar artacak. Branşlarda çıkışlarımız var. Bunların güzel sonuçlara döneceğine inanıyoruz. Olimpiyatlar sporun zirvesi, dört yılda bir dünyanı zirvesine çıkmak için pek çok sporcu mücadele ediyor. Dünyanın dört bir yanından gelen sporcular yarışacaklar. İnşallah başarılı olacağımıza inanıyoruz. Milletimizin duası sporcularımızı motive edecektir. Biz burada çılgın Türkler olarak iyi işler yapacağımıza inanıyorum. İnşallah güzel bir açılış ve kazasız belasız güzel bir olimpiyat olur. Biz başarılarla dolu olacağına inanıyoruz. Hedefimiz güzel işler yapmak, milleti sevindirmek. Başarılar diliyorum, yolları açık olsun. Allah yardımcıları olsun. Sporcularımızın hepsine başarılar diliyorum.”

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş