Bakan Bak, Edirne’de gençlerle buluştu ve yatırımları açıkladı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak, toplantılara katılmak üzere Edirne’yi ziyaret etti. Bakan Bak, Edirne temasları kapsamında ilk olarak bir restoranda vatandaşlarla bir araya geldi.

823

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, gençlere yatırım yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek “Bakanlığımıza bağlı 856 yurtta toplam 987 bin yatak kapasitesiyle gençlerimizin barınma ihtiyacını karşılıyoruz. Bu dönem yapılan başvuruların yüzde 91'ini yerleştirdik. Yerleştirmeler devam ediyor. Gençlerimize sabah kahvaltısı ve akşam yemeğini ücretsiz olarak devletimiz sağlıyor.” dedi.

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, bakanlık olarak gençlere yatırım yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, geleceğin teminatı gençlerin Türkiye'nin gücüne güç katacağını bildirdi. Üniversitelerde eğitim öğretim yılının başlayacağına işaret eden Bakan Bak, konuşmasına şöyle devam etti; “Bu süreçte Bakanlığımıza bağlı 856 yurtta toplam 987 bin yatak kapasitesiyle gençlerimizin barınma ihtiyacını karşılıyoruz. Bu dönem yapılan başvuruların yüzde 91'ini şu anda yerleştirdik. Yerleştirmeler devam ediyor, üniversitelerimizin açılış sıralarına göre. Biz milletimizin hizmetindeyiz. 180 bin olan yurt kapasitesini 980 binlere taşıdık. Gençlerimize sabah kahvaltısı ve akşam yemeğini ücretsiz olarak devletimiz sağlıyor. Büyük bir barınma gücüne sahip Kurumu yönetiyoruz” dedi.

Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün birçok afette milletin hizmetinde olduğunu hatırlatan Bakan Bak, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaklaşık 1,5 milyon kişinin yurtlarda misafir edildiğini belirtti. Bakanlık olarak Türkiye genelinde binlerce spor tesisi yaptıklarını aktaran Bakan Bak, ülke genelinde yatırımların hız kesmeden devam edeceğini söyledi.

“Türkiye genelinde yaklaşık 200 yüzme havuzunun yapımı devam ediyor”

Bakan Bak, yaptıkları 700'ün üzerinde yarı olimpik ve olimpik yüzme havuzlarıyla gençleri sporla tanıştırdıklarını anlattı. Türkiye genelinde yaklaşık 200 yüzme havuzunun yapımının devam ettiğini belirten Bakan Bak, şunları kaydetti; "Yaklaşık 1000 yüzme havuzu inşa edilmiş. Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamında yaklaşık 11 milyon çocuğumuza yüzme öğrettik. Onları okullarından alıyoruz, yüzme havuzlarına götürüp yüzme öğretiyoruz. Yine yaz spor okullarımıza da ailelerden çok büyük teveccüh var. Kış spor okullarında da yüzme ve diğer branşlardaki faaliyetlerle milletimizin ve gençlerimizin hizmetindeyiz. Avrupa'da en büyük modern tesislere sahip olan bir ülkeyiz. Biliyorsunuz 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı Türkiye'yle İtalya beraber organize edecek" şeklinde konuştu.

“Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan sporla uzaklaştırıyoruz”

Edirne'nin spor şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Bakan Bak, Meriç Nehri'ne yapılan kürek parkurunda geçen hafta Avrupa Şampiyonası'nın düzenlendiğini, bu hafta sonu da Balkan Kürek Şampiyonası'nın yapıldığını söyledi.

Edirne'de özellikle dezavantajlı vatandaşların yaşadığı bölgelere yapılan yatırımlarla çocukları sporla buluşturduklarını vurgulayan Bak, "Çocuklarımızı sporla buluşturduk, turnuvalar gerçekleştirdik. Sonuç olarak suç oranları azaldı. O yüzden sporun iyileştirici gücünü kullanmaya devam edeceğiz. Bağımlılıkla mücadelede konusunda çok büyük mücadele yapıyoruz. Yine gençlerimizi kötü alışkanlıklardan sporla uzaklaştırıyoruz. Bu noktada kulüplerimize çok büyük işler düşüyor. Onlarla beraber çalışmaya ve onları desteklemeye devam ediyoruz.” diye konuştu.

“Edirne'nin stadyum projesi hazır”

Edirne'nin stadyum projesinin de hazırlandığını ifade eden Bakan Bak, en kısa sürede yeni stadyumun yapılacağını belirtti. Çok güzel bir stat projesi hazırladıklarını aktaran Bakan Bak, “Yaşayan bir stat projesi hazırladık. İnşallah içerisinde spor salonlarıyla tesisleriyle sadece 15 günde bir maç oynanan değil her zaman aktif olan bir tesis olacak. İnşallah kısa sürede başlayacağız.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin her türlü problemi çözdüğünü anlatan Bakan Bak, milletin sesi olan böyle bir liderle çalışmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Bakan Bak, Balkan Kürek Şampiyonası'ndaki yarışları izledi

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, daha sonra Meriç Nehri'nde oluşturulan parkurda düzenlenen Balkan Kürek Şampiyonası'ndaki yarışları izledi. Bakan Bak, genç erkekler iki çifte kategorisinde şampiyon olan milli sporcular Baturalp Akdeniz ve Mehmet Yıldız'a altın madalyalarını takdim etti. Gençlik ve Spor Bakanı Bak, yaptığı konuşmada, şampiyonanın heyecanlı şekilde devam ettiğini söyledi. Edirne'ye güzel bir tesis kazandırıldığını belirten Bakan Bak, “Herkesi Edirne'ye bekliyoruz. Tüm sporculara başarılar diliyorum.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Edirne'de ziyaretlerde bulundu

Balkan Kürek Şampiyonası'nda mücadele eden sporcularla sohbet eden Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Edirne'de çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesine ziyarette bulunan Bakan Bak, anı defterini imzaladıktan sonra Dernek Başkanı Ahmet İsmailoğlu ve gazilerle sohbet etti. Bakan Bak, canları pahasına vatanı korumak için mücadele eden gazilerin her zaman yanlarında olduklarını belirtti. Daha sonra Saraçlar Caddesi'nde esnaf ziyareti gerçekleştiren Bakan Bak, esnafla sohbet edip taleplerini dinledi.

Bakan Bak, ardından Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.Dernek Başkanı Leyla Vardar Karaduman ve şehit aileleriyle görüşen Bakan Bak, tüm şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Edirne'de öğrencilerle buluştu

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Edirne'de şehit aileleriyle gerçekleştirdiği buluşmanın ardından öğrencilerle bir araya geldi. Şükrüpaşa Atletizm Sahası'nda düzenlenen buluşmada öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Bakan Bak, Edirneli pehlivanlarla sohbet etti ve gösteri güreşini izledi.

Okuldan Spora ve Mahalle Ligi Projesi kapsamında eğitim alan öğrencilerle futbol ve voleybol oynayan Bakan Bak, halat çekme yarışmasına katıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, spor gösterilerini izledikten sonra öğrencilerle fotoğraf çektirdi. Ardından Edirne Gençlik Merkezi'ni ziyaret eden Bakan Bak, buradaki eğitim faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Gençlerle gelecek ve kariyer planlarına ilişkin sohbet eden Bakan Bak, masa tenisi ve voleybol da oynadı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş