havadurum

Azerbaycan heyetinden Ak Parti ziyareti

785

Azerbaycan Heyeti Başkanı Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesinin Rektörü Adalat Muradov, Milletvekilleri Aydın Hüseynov ve Elnur Allahverdiyev, Azerbaycan-Fransız Üniversitesinin Yönetici müdürü Vazeh Asgarov, YAP Bakü Merkez Sabuncu İlçe Başkanı Araz Khudadanov ve Yeni Azerbaycan Partisi Genel Merkez Uzmanı Mais Güneshli, Ak Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

"Azerbaycan ve Türkiye iki ayrı bayrak ama tek millet"
Ak Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, kendilerini ziyarette bulunan Yeni Azerbaycan Partisi İl Heyetine teşekkür ederek; "14 Mayıs bizim için ne kadar seçimiyse Azerbaycan için de öyle. Bu yüzden bizi yalnız bırakmadılar. Bugün Çanakkale`de birtakım çalışmalar yapmak adına sahada bu seçimin nasıl bir kader seçimi olduğunu ifade etmek için şehrimize misafir oldular. Azerbaycan ve Türkiye iki ayrı bayrak ama tek millet. Son dönemde Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin büyük ve kutlu yürüyüşünde Azerbaycan Devleti ve Azerbaycanlı vatandaşlarımız bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Bu kardeşliğin önemini bir kez daha 14 Mayıs seçimlerinde yaşıyoruz. Burası Azerbaycan kardeşlerimiz için ne kadar vatansa Azerbaycan da bizim için o kadar vatan" dedi.

"Gelecek Türk Dünyasınındır"
Azerbaycan Heyeti Başkanı Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesinin Rektörü Adalat Muradov ise, "Azeri ve Türkiye Türklerini yalnızca sınırlar olarak ayırdılar. Ama bizim halkımız arasında herhangi bir sınır yok. Türkiye çok güçlü oldu. Türkiye`yi sevmeyenler bu güce karşı birleşti. Artık bütün Dünya, Türk Dünyası hakkında konuşuyor. Ve bu bütün dünyanın korkusudur. Çünkü güçlü bir Türkiye var. Ben eminim ki 14 Mayıs`tan sonra da Türkiye bu siyasetine devam edecek. Türk dünyasının birleşmesi, işleri tamamlatacak. Azerbaycan topraklarını yitirdiğinde Türkiye onun yanında oldu. Ama 30 yıl sonra, Azerbaycan Karabağ`ı geri aldığında, Türk Dünyası büyük bir zafere imza attı. O zaman Türkiye zayıf Türkiye`ydi. Bugün Türkiye, güçlü Türkiye`dir. Türkiye`nin ne kadar içindeki problemlerle karşı karşıya gelse de doğru seçimi 14 Mayıs`ta yapacak. Türkiye`de yaşayan kardeşlerimiz yalnızca Türkiye`de yaşayan kardeşlerimizi değil bütün Türkleri düşünsünler. Gelecek Türkündür. Gelecek Türkiye`nindir, gelecek Türk Dünyasınındır" diye konuştu. Konuşmalarının ardından Çanakkale AKP İl Başkanı Naim Makas, kendilerini ziyaret eden Adalet Muradov`a hediye takdim etti. Adalet Muradov kendilerine verilen hediye için teşekkür ederek, Naim Makas`a Azerbaycan çayı hediye etti.
(Nevin Yüksel)

Paylaş