havadurum

Ayyüce Türkeş Kimdir? İYİ Parti’nin Adana Adayı!

Ayyüce Türkeş Taş, 28. dönem Adana İYİ Parti milletvekili ve 2024 yerel seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak siyaset sahnesindeki yerini aldı. Alparslan Türkeş’in kızı olmasıyla tanınan Ayyüce Türkeş Taş, eğitimi, mesleği ve siyasi vizyonuyla da dikkat çekiyor. Peki, Ayyüce Türkeş Taş kimdir, kaç yaşında, nereli ve ne iş yapar? İşte Ayyüce Türkeş Taş’ın hayatı ve siyasi kariyeri hakkında bilmeniz gerekenler…

2458

Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş Taş, 2024 yerel seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Ayyüce Türkeş Taş, eğitimi, mesleği ve siyasi vizyonuyla dikkat çekiyor. Peki, Ayyüce Türkeş Taş kimdir, kaç yaşında, nereli ve ne iş yapar? İşte Ayyüce Türkeş Taş’ın hayatı ve siyasi kariyeri hakkında bilmeniz gerekenler…

Ayyüce Türkeş Taş Kimdir?

Ayyüce Türkeş Taş, 2 Ekim 1977 tarihinde Ankara’da doğdu1 Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) kurucu genel başkanı ve eski başbakan yardımcısı Alparslan Türkeş’in ikinci eşi Seval Türkeş’in kızıdır. Ahmet Kutalmış Türkeş ile öz kardeş, Alparslan Türkeş’in ilk evliliğinden olan Yıldırım Tuğrul Türkeş ile ise üvey kardeştir.

Ayyüce Türkeş Taş, ilkokul, ortaokul ve liseyi Ankara’da tamamladı. 2000 yılında Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. 2003 yılında Bilgi Üniversitesi’nden MBA derecesi, 2010 yılında ise Marmara Üniversitesi’nden bankacılık alanında doktora derecesi aldı.

Ayyüce Türkeş Taş, 2011 yılında bilgisayar mühendisi Egemen Taş ile evlendi ve ABD’ye yerleşti. Selinay ve Alsu isminde iki kız çocuğu sahibi oldu. Ayyüce Türkeş Taş, 2012-2023 yılları arasında New York’ta bir siber güvenlik şirketinin ekonomiden sorumlu üst düzey yöneticisi olarak çalıştı.

Ayyüce Türkeş Taş’ın Siyasi Kariyeri

Ayyüce Türkeş Taş, 2023 yılında Türkiye’ye dönerek siyasete atıldı. MHP’nin Alparslan Türkeş çizgisinde olmadığını düşündüğünü söyleyen Ayyüce Türkeş Taş, 2023 Türkiye genel seçimlerinde İYİ Parti’nin Adana 1. sıra milletvekili adayı oldu. 28. dönem Adana İYİ Parti milletvekili olarak meclise girdi ve Milli Savunma Komisyonu’nda görev aldı.

Ayyüce Türkeş Taş, 2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklandı. Ayyüce Türkeş Taş, Adana’nın sorunlarını çözmek ve kalkınmasını sağlamak için çalışacağını belirtti. Ayyüce Türkeş Taş, Adana’nın tarım, sanayi, turizm, eğitim, sağlık, ulaşım, kültür ve spor alanlarında potansiyelini ortaya çıkarmak için projeler hazırladığını söyledi. Ayyüce Türkeş Taş, Adana’nın İYİ olacağına inandığını ve Adanalıların desteğini beklediğini ifade etti.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş