havadurum

Ayvalık’ta binin üzerinde sporcu buluşacak!

Ayvalık’ta ikinci kez düzenlenecek olan Uluslararası Ayvalık Kurtuluş Yarı Maratonu’nda yerli ve yabancı binin üzerinde sporcu bir araya gelecek.

650

Ayvalık, Ege’nin incisi ismini taşımaya devam ediyor. Balıkesir’in dünyaca ünlü turizm merkezi haline gelen Ayvalık’ta bu yıl ikinci kez Sedoxy Sports Events organizasyonuyla Uluslararası Ayvalık Kurtuluş Yarı Maratonu düzenlenecek. Balıkesir Valiliği ve Türkiye Atletizm Federasyonu izinleriyle, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Ayvalık Belediyesi ev sahipliğinde yapılacak olan Uluslararası Ayvalık Kurtuluş Yarı Maratonu 14 Eylül tarihinde yerli ve yabancı binin üzerinde koşucunun katılımıyla gerçekleştirilecek.

İlk yarı maraton!

Sedoxy Sports Events organizasyonuyla düzenlenen, ilk yarı maraton olma özelliği taşıyan organizasyonda 21km, 10km ve 5km parkurları bulunacağını dile getiren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Yahya Akduman, “Ege’nin incisi olan Ayvalık dünyaca bilinen bir turizm destinasyonu. Bu yıl Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101’inci yılı vesilesiyle Ayvalık’ın kurtuluşu haftasında bu uluslararası koşuyu gerçekleştireceğiz. Bu ve buna benzer organizasyonlar hem bölgenin turizm sezonunu uzatarak gelirlerini arttırmaya yardımcı oluyor, hem de ‘İki deniz bir şehir, gençlik ve spor kenti Balıkesir’ vizyonumuzla da uyum gösteriyor’’ şeklinde konuştu.

Yarışın güzergahı şöyle;

Paşaliman’ ından başlayacak olan yarışlar; yarı maraton parkuru sahil yolunu takip ederek önce Setur Ayvalık Marina’ ya kadar gidecek ardından dönüp Şeytan Sofrası’na tırmanıp son olarak yine Paşalimanı’ nda sona erecek. Bu süre zarfında bazı yollar trafiğe kapalı olacak.

(ATİLLA AKIN)
Paylaş