Ayvalık Belediyesi, özkaynaklarıyla konteyner üretiyor

Ayvalık Belediyesi, çöp konteyneri ihtiyacını kendi üretim tesisinde karşılayarak bütçeden tasarruf sağlıyor. Başkan Mesut Ergin, yüksek maliyetlere karşı öz kaynakları verimli kullanarak çözüme kavuştuklarını belirtti.

209

Ayvalık Belediyesi, özkaynaklarıyla kentin ihtiyacı olan çöp konteynerini kendi üretiyor. Yeni Temizlik İşleri ve destek hizmetleri binasında kurulan üretim tesisinde, ihtiyaç duyulan çöp konteyner ve kovaları belediye işçilerinin hünerli ellerinden üretiliyor.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, "Bu sayede belediye bütçemizden ciddi tasarruf sağlıyoruz. Enflasyonist ortamda piyasada yüksek maliyete satılan ve sürekli artan fiyatlar karşısında önlemimizi aldık. Galvaniz çöp konteynerlerini kendi bünyemizdeki atölyemizde daha uygun maliyetlerle üretiyoruz ve kendi öz kaynaklarımızı da en verimli şekilde kullanmış oluyoruz" dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş