havadurum

Ayvacık’ta sağlıklı yaşam etkinliği

Ayvacık'ta düzenlenen "Hareketli Yaşıyorum Sağlığımı Koruyorum" etkinliği, sağlıklı yaşam bilincini artırmak için büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

672

Ayvacık ilçesinde, sağlıklı beslenme, hareketli yaşamın teşviki, kişisel hijyen, ağız ve diş sağlığı gibi konularda toplumun bilgilendirilmesi ve çocuklar ile gençlere sağlıklı yaşam alışkanlıklarının kazandırılması amacıyla "Hareketli Yaşıyorum Sağlığımı Koruyorum" adı altında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Fiziksel aktivite ve sağlık ilişkisi bilinçlendirme hedefleniyor

Etkinliğin temel amacı, günlük yaşamın içindeki bedensel hareketlerin, kas ve eklemlerin kullanımıyla gerçekleşen enerji tüketimi olduğu vurgulanmaktadır. Fiziksel hareketsizliğin, yetişkinlerin yanı sıra çocuklar ve gençler için de ciddi sağlık riskleri taşıdığına dikkat çekilmektedir.

Her yaş ve gruba uygun programlar

Yetişkinler için haftada 150 dakika orta şiddette egzersizin yeterli olduğu belirtilirken, 1-4 yaş arası çocukların gün içinde farklı şiddetlerde toplam 180 dakikalık fiziksel aktivite yapmaları önerilmektedir. 5-18 yaş arasındaki çocuklar ve gençler için ise günde 60 dakikalık aktivitenin, şiddeti değişen aktivitelerle gerçekleştirilmesi önerilmektedir.

İlçede katılım yoğun oldu

İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Hareketli Yaşıyorum Sağlığımı Koruyorum" etkinliğine Ayvacık Kaymakamı Salih Sak, kurum amirleri, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bu etkinlik, sağlıklı yaşam bilincinin toplumda artırılması ve kaliteli bir yaşam için bilinçli tercihlerin teşvik edilmesi açısından önem taşımaktadır.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş