havadurum

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır? Kışın En Güzel Reçeli İçin Püf Noktalar

Ayva reçeli yapmak isteyenler için harika bir tarif hazırladık. Ayvanın faydaları, reçelin rengi ve kıvamı, püf noktaları ve daha fazlası bu yazıda. Ayva reçeli nasıl yapılır? İşte adım adım anlatımı.

7257

Ayva reçeli, kış mevsiminin en sevilen reçellerinden biridir. Ayvanın kendine has aroması, kırmızı rengi ve lifli dokusu ile kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan bu reçeli evde yapmak çok kolay. Üstelik ayva reçelinin faydaları da saymakla bitmiyor. Göğüs hastalıklarına, bağırsak sorunlarına, stres ve tüberküloza iyi geldiği söyleniyor. Peki ayva reçeli nasıl yapılır? Ayva reçelinin rengi nasıl kırmızı olur? Ayva reçeli yaparken nelere dikkat etmek gerekir? İşte sizler için hazırladığımız ayva reçeli tarifi ve püf noktaları.


Ayva Reçeli İçin Malzemeler

• 3 adet orta boy sulu ayva

• 2 su bardağı toz şeker

• 2 su bardağı su

• 3 adet karanfil

• 1/2 yemek kaşığı limon suyu


Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

1. Ayvaları yıkayın, kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölün. Çekirdeklerini dikkatlice çıkarın ve ayrı bir kaseye alın. Ayvaları küçük küçük doğrayın ve çelik bir tencereye alın.

2. Üstlerine 2 su bardağı toz şekeri gezdirin ve 1 saat kadar bu şekilde bekletin. Bekleme süresinin sonunda 2 su bardağı su ekleyin, karanfilleri ve ayva çekirdeklerini de içine atın ve ocağın altını açın.

3. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve reçelinizi, ara ara karıştırarak, yoğunlaşıp reçel kıvamını alana dek yaklaşık 1 saat kadar pişirin. Pişirme süresinin sonuna doğru içine limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın.

4. Ilıklaştıktan sonra kavanozlara bölüştürün, kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabında saklayın.


Ayva Reçeli Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

• Ayva reçelinin renginin güzelleşmesi için çekirdeklerinden destek alıyoruz. Birebir ölçü kullanmak da önemli. Karşınızda hem reçel hem de tatlı olarak afiyetle yenen, nefis mi nefis ayva reçeli tarifimiz!

• Kısık ateşte yavaş yavaş pişirmek tam kıvamında reçel elde etmek için en iyi yöntemdir.

• Ayva çekirdeklerini reçele renk vermesi için kullandığınızdan kavanozlarken tencere içerisinden çıkarmayı unutmayın.

• Ayva reçeline bu güzel rengi veren şey yine kendi çekirdeğidir. Ayva reçeline limon suyu eklemek de renk açısından önemlidir.

• Ayva reçelini kaymakla ya da dondurma ile servis edebilirsiniz. Keklerinizin içerisine koyabilir ya da kurabiyelerinizin üzerine sürebilirsiniz.

Reçel Nasıl Saklanır? Reçelin Küflenmesi Nasıl Önlenir? Ev Yapımı Reçellerin Ömrünü Uzatmak İçin İpuçları

(Damla Yeltekin)

Paylaş