havadurum

Aydoğan Temel kimdir? Yemekteyiz dış ses Gürbüz kimdir?

Aydoğan Temel kimdir? Televizyon ekranlarından dış ses olarak bilinen Seslendirme sanatçısı Aydoğan Temel hakkında merak edilen detaylar haberimizde…

13702

Aydoğan Temel kimdir? Aydoğan Temel hangi dizi ve filmlerde yer aldı? Zuhal Topal'la sofrada dış ses kim? Aydoğan Temel, televizyon ve sinema dünyasının tanınmış isimlerinden biridir. Hem oyunculuk hem de seslendirme sanatçılığı yapan Temel, birçok projede yer almıştır. Aydoğan Temel hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Aydoğan Temel kimdir?

Aydoğan Temel, 1 Ocak 1966’da Balıkesir’in Bandırma ilçesinde doğmuştur. Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olan Temel, tiyatrocu ve seslendirme sanatçısıdır. 1983 yılından beri dizi, çizgi film, sinema filmi, belgesel ve reklam filmlerinde dublaj ve yönetmenliği yapmaktadır. Ayrıca halk dansları eğitmenliği de yapan Temel, seslendirme sanatçılığına “sözlendirmen” demeyi tercih etmektedir.

Aydoğan Temel hangi dizi ve filmlerde yer aldı?

Aydoğan Temel, hem kamera önünde hem de kamera arkasında birçok dizi ve filmde görev almıştır. Oyuncu olarak rol aldığı bazı projeler şunlardır:

  • Yalancısın Sen / ATV (2010) - Ferdi
  • Komik Bir Aşk Hikayesi / Sinema (2011) - Cem (aynı zamanda senarist)
  • Patlak Sokaklar: Gerzomat / Sinema (2012) - Billy Billy (Tansu Tunçel)
  • Zuhal Topal’la Sofrada / FOX (2018-2020) - Sunucu

Seslendirme sanatçısı olarak ses verdiği bazı projeler ise şunlardır:

  • Prison Break / Star TV - Theodore ‘T-Bag’ Bagwell
  • Star Wars 4-5-6 / Prime Max - C-3PO ve Yoda
  • Sherlock Holmes (2009) / Robert Downey Jr. - Sherlock Holmes
  • Kung Fu Panda 2 / Lord Shen
  • Çizmeli Kedi / Humpty Alexander Dumpty
  • Squid Game / Seong Gi-hun

Aydoğan Temel kaç yaşında?

Aydoğan Temel, 57 yaşındadır.

Aydoğan Temel hangi dizilerde oynadı?

Yalancısın Sen dizisinde Ferdi karakterini canlandırmıştır. Seslendirme sanatçısı olarak ise halen Temizlik Benim İşim programında dış ses olarak görev yapmaktadır. Ayrıca birçok yabancı dizi ve filmde de ses vermektedir.

Zuhal Topal'la sofrada dış ses kim?

Zuhal Topal’la Yemekteyiz Dış Ses “Gürbüz” olarak bilinen kişi, aslında ünlü seslendirme sanatçısı Aydoğan Temel’dir. Aydoğan Temel, 1966 yılında Balıkesir’de doğmuş, Mimar Sinan Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olmuştur. 1983 yılından beri dizi, film, çizgi film, belgesel ve reklam filmlerinde dublaj ve yönetmenlik yapmaktadır. William Macy, John Malkovich, Gary Oldman, Kevin Spacey gibi yabancı ünlüleri sıkça seslendirmiştir. Genellikle kötü, komik veya sorunlu karakterleri seslendirmektedir. Show TV’de yayınlanan Pazar Keyfi programının da dış sesi olan Aydoğan Temel, magazin seslendirmelerinde farklı bir tarz yaratmış ve izleyicilerin beğenisini kazanmıştır. Daha sonra Uçankuş programında da yer alan Aydoğan Temel, şimdilerde Zuhal Topal’la Yemekteyiz programında Gürbüz takma ismiyle yarışmacılarla konuşmakta ve zaman zaman sunucu Zuhal Topal ile atışmaktadır. (Saim Tunçman)

Paylaş