havadurum

Aydın KYK Asansör Faciası! Öğrenciler İsyan Etti, Yurt Müdürü Açığa Alındı.

Aydın KYK asansör faciası, Türkiye’yi yasa boğdu. Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda arızalanan asansörün düşmesi sonucu bir öğrenci hayatını kaybetti. Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt müdürünü açığa aldığını duyurdu. Peki, Aydın KYK asansör faciası nasıl oldu? Hayatını kaybeden öğrencinin kimliği belli oldu mu? İşte, Aydın KYK asansör faciası ile ilgili son dakika gelişmeleri!

1522

Aydın KYK asansör faciası, Türkiye’yi yasa boğdu. Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda arızalanan asansörün düşmesi sonucu bir öğrenci hayatını kaybetti. Olayın ardından öğrenciler yurt yönetimini protesto etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt müdürünü açığa aldığını duyurdu. Peki, Aydın KYK asansör faciası nasıl oldu? Hayatını kaybeden öğrencinin kimliği belli oldu mu? İşte, Aydın KYK asansör faciası ile ilgili son dakika gelişmeleri!

Aydın KYK Asansör Faciası Nasıl Oldu?

Aydın KYK asansör faciası, 26 Ekim 2023 Çarşamba gecesi saat 00.05 sıralarında meydana geldi. Işıklı Mahallesi Kültür Bulvarı’nda bulunan KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda 15 kişilik asansöre 16 öğrencinin bindiği, arızalanan asansörün birinci kattan zemine doğru kaymaya başladığı öğrenildi. Bu sırada panikleyen bir kız öğrencinin asansörden çıkmaya çalışırken sıkışarak hayatını kaybettiği belirtildi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler mahsur kalan 15 öğrenciyi asansörden kurtardı. Yapılan kontrolde kurtarılan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu tespit edildi. Savcılık tarafından kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Hayatını Kaybeden Öğrencinin Kimliği Belli Oldu

Aydın KYK asansör faciasında hayatını kaybeden öğrencinin Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4’üncü Sınıf Öğrencisi Zeren Ertaş olduğu açıklandı. Ertaş’ın ailesine haber verildiği öğrenildi. Ertaş’ın sosyal medya hesabında paylaştığı bir asansör fotoğrafının üzerindeki “Sadece ölüler görür” ifadesi ise dikkat çekti.

Öğrenciler Yurt Yönetimini Protesto Etti

Aydın KYK asansör faciasının ardından yurdun erkek bölümünde kalan öğrenciler de olay yerine gelerek tepki gösterdi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı protesto sırasında “Yönetim istifa” sloganları atan öğrenciler daha sonra dağıldı.

Yurt Müdürü Açığa Alındı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, yaşanan feci kaza üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada, yurt müdürünün açığa alındığı, olayla ilgili müfettiş görevlendirildiği ve gereği yapılacağı bildirildi. Ayrıca, asansörün 21 Eylül’de bakımının yapıldığı ancak zemin katta bulunan asansörün kayması sonucu kazanın gerçekleştiği ifade edildi.

Aydın KYK Asansör Faciası ile İlgili Son Söz

Aydın KYK asansör faciası ile ilgili son sözümüz şu: Aydın KYK asansör faciasında hayatını kaybeden Zeren Ertaş’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz. Kurtarılan 15 öğrenciye de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yaşanan olayın sorumlularının bir an önce tespit edilip cezalandırılmasını umuyoruz. Aydın KYK asansör faciası ile ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.



Paylaş