havadurum

Ayça Aykaç Kimdir? Ayça Aykaç Evlenecek Mi? Milli Voleybolcunun Hayatı, Kariyeri ve Evlilik Planları

Ayça Aykaç kimdir? Ayça Aykaç evlenecek mi? Ayça Aykaç, milli voleybolcunun hayatı, kariyeri ve evlilik planları hakkında merak edilenler haberimizde.

1646

Ayça Aykaç, Türk milli voleybolcudur. Libero pozisyonunda oynamaktadır. Günümüzde Vakıfbank ve Türkiye kadın millî voleybol takımında forma giymektedir. Ayça Aykaç, son dönemde hem sporcu hayatındaki başarıları hem de evlilik haberleriyle gündeme gelmektedir. Peki, Ayça Aykaç kimdir, kaç yaşında, nereli? Ayça Aykaç hangi takımlarda oynadı, ne zaman evleniyor? İşte merak edilen tüm soruların cevapları.

Ayça Aykaç’ın Hayatı

Ayça Aykaç, 27 Şubat 1996 tarihinde İzmir’de dünyaya geldi. Voleybola 10 yaşında Bursa Büyükşehir Belediyespor’da başladı. 13 yaşında ise Vakıfbank’a transfer oldu. Daha sonra 2014-2015 sezonunda İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a 2019-2020 sezonunda ise Yeşilyurt’a kiralandı. Günümüzde halen Vakıfbank forması giymektedir. Aykaç’ın boyu 175 cm, kilosu ise 62 kg’dır.

Ayça Aykaç’ın Kariyeri

Ayça Aykaç, milli takım kariyerine 2013 yılında Yıldız Kızlar Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak başladı. Aynı yıl Genç Kızlar Dünya Şampiyonası’nda da bronz madalya elde etti. 2014 yılında Genç Kızlar Avrupa Şampiyonası’nda yine bronz madalya kazandı. 2017 yılında U23 Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan takımın bir parçası oldu. 2021 yılında Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan takımın libero oyuncusu olarak görev yaptı. 2023 yılında ise Voleybol Kadınlar Milletler Ligi’nde altın madalya ve Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda altın madalya kazanan takımın önemli isimlerinden biri oldu.

Ayça Aykaç, kulüp kariyerinde de birçok başarıya imza attı. Vakıfbank ile birlikte FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda üç kez altın madalya, CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde üç kez altın madalya ve iki kez gümüş madalya, Sultanlar Ligi’nde beş kez altın madalya, bir kez bronz madalya, Kupa Voley’de dört kez altın madalya ve iki kez gümüş madalya, Voleybol Kadınlar Şampiyonlar Kupası’nda iki kez altın madalya ve iki kez gümüş madalya kazandı.

Ayça Aykaç’ın Evlilik Planları

Ayça Aykaç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla evlilik planlarını duyurdu. Nişanlısının adının Mert Altıntaş olduğunu belirten Aykaç, düğün tarihinin ise 30 Eylül 2023 olduğunu açıkladı. Ancak bu tarihte Tokyo’da bulunan milli voleybolcu, "Sporcu hayatının nasıl olduğunu merak ediyorsunuz tek cümleyle anlatıyorum. 5 gün sonra düğünüm var ve ben Tokyo’dayım…" ifadelerini kullandı. Nişanlısı Mert Altıntaş ise Aykaç’ın gönderisinin altına, "Hadi artık işin bittiyse gel. Hayırlı bir işimiz var haftaya." diyerek yanıt verdi. Bu paylaşımlar 1 milyondan fazla görüntülendi.

Ayça Aykaç, Türk milli voleybolcunun hayatı, kariyeri ve evlilik planları hakkında bilgiler verdiğimiz bu yazımızın sonuna geldik. Umarız faydalı olmuştur. Ayça Aykaç’a hem sporcu hayatında hem de özel hayatında başarılar dileriz.(Nilay Günay)

Paylaş