havadurum

Atık yemekler sokak dostlarına ulaşacak

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi ve Morpati Derneği arasında imzalanan protokol ile hastanenin yemekhanesinde toplanan atık yemekler sokak hayvanlarına verilecek.

510

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi ve Çanakkale Morpati Derneği arasında imzalanan protokol ile hastanenin yemekhanesinde ayrıştırılarak toplanan yemek atıkları sokak hayvanlarına verilecek. Protokol kapsamında, Morpati Derneği yetkilileri düzenli olarak hastaneden yemek atıklarını alacak ve Çanakkale'nin çeşitli beslenme noktalarına götürecek.

Beslenme noktaları şehir merkezinin dışına taşınıyor

Protokol çerçevesinde toplanan yemekler, özellikle şehir merkezinin dışındaki sokak ve yaban hayvanlarının yoğun olduğu bölgelere ulaştırılacak. Bu sayede gözden uzak olan dostlarımızın da beslenmesi sağlanacak.

Toplumsal sorumluluk ve israfın önlenmesi

Başhekim Op. Dr. Hasan Keser, Çanakkale Morpati Derneği arasında imzalanan protokolün önemine değinerek, atık yemeklerden hazırlanan mamalar ile sokak hayvanlarının doyurulmasının yanı sıra toplumsal sorumluluk anlayışının pekişmesini ve israfın önüne geçilerek geri dönüşüme katkı sağlanmasını hedeflediklerini belirtti.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş