Atatürk'ün kullandığı parfüm tekrardan gündeme geldi

Bu hafta sosyal medyada Atatürk'ün kullandığı parfüm popüler oldu. Sosyal medyada @dayiekonomi ismiyle tanınan kullanıcı, Atatürk'ün kullandığı parfüm olan Soir de Paris'i tanıttığı içerikle büyük ilgi topladı.

1506

Geçmişte popülerliğini koruyan Soir de Paris, günümüzde @dayiekonomi kullanıcısının yaptığı paylaşımla tekrardan gündeme geldi. Atatürk'ün kullandığı bu parfümün, dünyanın en büyük esans firmalarından biri olan Gülçiçek tarafından tekrardan üretilmesi merakla bekleniyor. Gazetemiz Çanakkale OLAY olarak, @dayiekonomi ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Soir de Paris'in hikayesi...

Soir de Paris, ilk olarak 1928 yılında üretildi. Mor bir şişede sunulan bu parfüm, Ernest Beaux tarafından yaratıldı.

1969 yılında tedavülden kalkmasının ardından 1992 yılında Francois Demachy ve Jacques Polge tarafından yeniden düzenlendi. Parfümün bu versiyonun ise2000 li yılların başından tekrar üretimi durduruldu.

Sosyal medyada tekrar popüler oldu!

Soir de Paris, parfümünü kullanıcılarla paylaşan @dayiekonomi, birçok kullanıcıya ulaştı. Kullanıcılar parfümün içeriğini bulmak için birbiriyle yarışırken, birçok kişi parfüm için birbirlerine yardım etmeye çalıştı.

Türkiye'de de üretilmesi bekleniyor

@dayiekonomi'nin paylaşımından sonra, birçok kullanıcı parfümü araştırmaya başladı. Bu parfümün birkaç yıldır Atatürk'e ait olduğunu bildiğini söyleyen, @dayiekonomi "Ben bu parfümün Atatürk'e ait olduğunu senelerdir biliyorum. Ama son 4-5 aydır kendi parfümlerimi kendim yapıyorum evde koleksiyon yaptım. Hatta Twitterda da bunu öğrettim. Sonra esans aldığım dükkana sordum ‘Bu koku var mı?’ diye. Yok dediler. Bunun Atatürk'ün parfümü olduğunu söyledim. ‘Bir yerden bulunsa Gülçiçek üretir mi?’ diye sordum. Gülçiçek dünyanın en büyük esans üreticilerinden biri. Gebze'de fabrikası. Hoşlarına gitti. EBAY'den bulmuşlar aldılar" diye konuştu.

“Bu süreçte çok kişi yazdı”

Paylaşımının ardından birçok kişinin kendisine yazdığını söyleyen @dayiekonomi "Bana bu süreçte çok kişi yazdı tabi. Ama işe yarar bir şey yok. İnsanlar Atatürk'ün parfümünü değil değiştirilmiş formülle Walmart'ta satılan aynı adla başka bir batch parfümü söylüyorlar. 1969 sonrası o koku kalktı üretilmiyor. Ben de dedim hani üretilirse biz de alır deneriz. Bu yani" ifadelerine yer verdi.

Parfümün fiyatı ne kadar olacak?

İnsanların merak ettiği konulardan bir tanesi de parfümün fiyatı oldu. Fiyatı hakkında bilgi veren @dayiekonomi “Eğer yapılırsa 25 ml esansla 1 litre eau de cologne yapılır. Ve 25 ml esans da max 200 lira olur. Aşağısı olur yukarısı olmaz. Yani oldukça ucuza mal etmiş de olacağız kendimiz yaptığımız için. Ama tabii bu koku Gülçiçek'in repertuarına girdiğinde bir sürü doldurmacı alıp parfüm yapacaktır” dedi.

Parfümün Notaları

Ana temalar: Çiçeksi, Gül, Meyvemsi, Odunsu, Pudra, Vanilya

Üst notalar: bergamot, kayısı, kokulu menekşe, şeftali; orta notalar: ispanyol yasemini, kırmızı frenk gülü, müge, süsen, yalancı vanilya, ylang-ylang; alt notalar: kehribar, sandal ağacı, tibet misk geyiği, vanilya.

İlgili içerik için tıklayın.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş