havadurum

Atatürk Dizisi Netflix ve Amazon ile Dünyaya Açılıyor

Atatürk dizisi, Disney Plus’ın iptal etmesinin ardından Netflix ve Amazon Prime Video ile anlaştı. Yapım, hem dijital platformlarda hem de sinema salonlarında izlenebilecek. Atatürk’ün hayatını anlatan dizinin oyuncu kadrosu ve fragmanı da belli oldu.

1470

Disney Plus’ın iptal ettiği Atatürk dizisi, Netflix ve Amazon Prime Video ile küresel çapta seyirciye ulaşacak. Gazeteci Fatih Altaylı’nın iddiasına göre, yapım hem dijital platformlarda hem de sinema salonlarında gösterilecek.

Disney Plus’tan Vazgeçen Atatürk Dizisi FOX TV’de Başlıyor

Atatürk dizisi, Disney Plus’ın yayınlamaktan vazgeçmesinin ardından yeni bir yol haritası belirledi. Yapımın FOX TV’de yayınlanacağı ve ardından da Türkiye’de iki bölüm halinde sinema salonlarında gösterileceği duyurulmuştu. Ancak dizinin uluslararası bir platformda izlenemeyecek olması, hayal kırıklığı yaratmıştı.

Netflix ve Amazon Prime Video ile Dünya Çapında Yayınlanacak

Şimdi ise, ünlü gazeteci Fatih Altaylı’nın köşe yazısında dile getirdiği yeni iddialar, Atatürk dizisinin tüm dünyada seyircilerle buluşabileceğini müjdeliyor. Altaylı’ya göre, yapım Netflix ve Amazon Prime Video aracılığıyla dünya çapında izleyicilerin karşısına çıkacak. Üstelik iddialar sadece dijital ile sınırlı değil. Dizinin ardından film formatında perdeye taşınacak yapımın Avrupa’nın tamamı ile Doğu Asya’da da vizyona gireceği aktarılıyor. ABD ve Rusya ile de görüşmelerin sürdüğü belirtiliyor.

Atatürk Dizisinin Oyuncu Kadrosu ve Fragmanı

Atatürk dizisinin başrolünde Aras Bulut İynemli yer alıyor. Yapımın oyuncu kadrosunda Songül Öden, Mehmet Günsür, Sarp Akkaya, Berk Cankat, Esra Bilgiç, Darko Peric, Sahra Şaş, Bertan Asslani, Beran Kotan ve Emre Mete Sönmez gibi isimler bulunuyor. Dizinin ilk fragmanı geçen ağustos ayında yayınlanmıştı.

Atatürk dizisi 29 Ekim’de FOX TV üzerinden izleyicilerle buluşacak. Dizinin ardından film versiyonunun da Türkiye’de sinema salonlarında gösterileceği açıklanmıştı. Ancak bu yapımın sadece Türkiye’ye özgü kalmayacağı da aşikar. Netflix ve Amazon Prime Video’nun yanı sıra Avrupa ve Asya’da vizyona girecek olan bu yapım, Atatürk’ün öğretisinin ve fikirlerinin tüm dünyaya yayılmasına olanak sağlayabilir.

Yunus Erzincanlı

Paylaş