havadurum

Asgari Ücrete Ara Zam Yapılacak Mı? Bakan Işıkhan'dan Asgari Ücret ve Emekli Maaşı Açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ara zam ve emekliye refah payı hakkında açıklamalarda bulundu.

413

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ara zam yapılmayacağını belirtti. AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde parlamento muhabirlerinin sorularını yanıtlayan Işıkhan, asgari ücretle ilgili şu ifadeleri kullandı: "Asgari ücrette herhangi bir artış olmayacak. Geçen aralık ayında da biz bunu ifade ettik. Göstergeler de çok olumlu geliyor. İnşallah aralık ayında asgari ücreti belirlemek üzere bir araya geleceğiz."

Kalıcı Refahı Sağlamayı Hedefliyoruz

Bakan Işıkhan, amaçlarının geçici refahı sağlamak olmadığını vurgulayarak, kalıcı refahı sağlamak için böyle bir karar aldıklarını ifade etti. Işıkhan, bunun neticelerini yıl sonuna doğru enflasyon düşüşüyle birlikte göreceklerini belirtti.

Emekliye Refah Payı Gündemde Değil

Bakan Işıkhan, emeklilere enflasyon farkının haricinde bir refah payı verilip verilmeyeceği sorusuna da yanıt verdi. Işıkhan, "Şu an gündemimizde yok. Zaten toplu sözleşme gereği yapılacak artışlar olacak. Refah payı ile ilgili şu an bir çalışmamız yok." dedi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş