havadurum

Asgari Ücret Görüşmeleri Yarın Başlıyor: Zam Oranı Ne Zaman Açıklanacak?

Asgari ücret görüşmeleri yarın başlıyor. Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret zammı ne zaman netleşecek? İşte aralık ayı boyunca sürecek görüşmelerin yol haritası.

1652

Asgari ücret görüşmeleri için geri sayım başladı. Yarın ilk toplantı yapılacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için aralık ayı boyunca çalışacak. Yaklaşık 7 milyon çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammı ne zaman netleşecek? İşte detaylar…

Asgari ücret görüşmeleri yarın başlıyor

Asgari ücret görüşmelerinin ilk ayağı yarın saat 14.00’te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleşecek. Hükümet, işçi ve işveren tarafıyla bir araya gelecek olan komisyon, 15 üyeden oluşuyor. Görüşmelerde yol haritası belirlenecek, yapılan çalışmalar paylaşılacak.

Görüşmeler aralık ayı boyunca devam edecek

Asgari ücret tespit komisyonu, aralık ayı boyunca dört toplantı daha yapacak. İkinci toplantı işçi tarafını temsil eden Türk-İş’in ev sahipliğinde olacak. Üçüncü toplantı ise işveren tarafı TİSK’in davetlisi olarak gerçekleştirilecek. Son toplantıda ise yeni asgari ücret açıklanacak. Bu toplantı da yine Çalışma Bakanlığı’nda yapılacak.

Zam oranı ne zaman belli olacak?

Asgari ücret tespit komisyonu kararları oy çokluğuyla alacak. Asgari ücret belirlenirken, enflasyon, geçinme endeksleri ve genel ücretler seviyesi dikkate alınacak. En geç 31 Aralık’ta yeni asgari ücret netleşmiş olacak. Temmuzdaki ara zamda yüzde 34 artış yapılan asgari ücret net 11 bin 402 lira oldu. Yapılacak zam diğer ücretler üzerinde de etkili olacak.

(Haber Merkezi)

Paylaş