havadurum

Arda Güler tarihe geçti

Avusturya karşısında Merih Demiral'ın kaydettiği ikinci golde asisti yapan 19 yaşındaki yıldız Arda Güler, Avrupa Futbol Şampiyonası tarihine geçti.

783

Arda Güler, 20 yaşın altında olup Avrupa Futbol Şampiyonası'nda hem gol atıp hem de asist yapan üçüncü ünvanını aldı. Bu başarıyı 2004 yılındaki organizasyonda İngiltere'den Wayne Rooney ve Portekiz'den Cristiano Ronaldo yakalamıştı. Dün akşam oynanan karşılaşmanın bitiş düdüğüyle birlikte futbolcular kendilerini yere bırakırken, en çok mesafe kat eden isimlerden olan Ferdi Kadıoğlu ve Barış Alper Yılmaz, A Millî Takımımızda en fazla süre alan oyuncumuz oldu.

Her iki futbolcumuz da Ay-Yıldızlılarımızın sahaya çıktığı 4 maçta 90'ar dakika sahada kalarak toplamda 360 dakika forma giymiş oldu. Millilerimiz karşılaşmada kalemizden 56 uzaklaştırma yaparak,organizasyonda en çok tehlike uzaklaştıran ekip olarak dikkat çekti. A Millî Takımımız, Avusturya karşısında 56 kez tehlike uzaklaştırırken bu anlamda organizasyonda tehlikeyi en fazla savuşturan takım oldu. Ay-Yıldızlı takımda Merih Demiral - Kaan Ayhan - Abdülkerim Bardakcı üçlüsü, toplamda 38 uzaklaştırma yaparken, Merih 17 uzaklaştırmayla ilk sıraya çıktı. Merih Demiral, ulaştığı bu sayıyla, A Millî Takım formasıyla bir Avrupa Futbol Şampiyonası'nda en fazla tehlike savuşturan futbolcu olmayı başardılar.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş