Anne sütü ile beslenme her bebeğin en doğal hakkıdır!

“Dünya Emzirme Haftası” bu yıl 1-7 Ağustos tarihlerinde kutlanıyor. Ülkemizde de gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Biga İlçe Sağlık Müdürü Dr. İsmail Sezgen ve sağlık ekibi, Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü, 70. Yıl ASM ve Biga Belediyesi Kapalı Pazar Yeri'nde stantlar kurarak anne ve anne adaylarına emzirme konusunda bilgi ve eğitim verdiler.

1160

“Dünya Emzirme Haftası” ülkemizinde içinde bulunduğu 120’den fazla ülkede her yılın ağustos ayının ilk haftasında kutlanmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF tarafından ilan edilen bu haftanın amacı; tüm dünyada anne sütü ile beslenmeyi desteklemek ve yaygınlaştırmaktır. Anne sütü ile beslenme, çocuğun sağlığı ve gelişimi için temeldir. Çocuk sağlığı ile ilgili kuruluşlar, ülkelerin sağlık bakanlıkları, bebeklerin doğumdan itibaren ilk altı ay boyunca sadece anne sütüyle beslenmeleri, 6. Aydan sonra uygun tamamlayıcı besinler başlanarak emzirmenin en az 2 yaş ve ötesine kadar sürdürülmesi gerekmektedir.

1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri çerçevesinde Biga İlçe Sağlık Müdürümüz Dr. İsmail Sezgen, ÇEKÜS Biriminde görevli Ebe İlknur Özçelik, Hemşire Nursel YIlmaztürk, Ebe Emine Önal tarafından emzirme hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü, 70. Yıl ASM ve Biga Belediyesi Kapalı Pazar Yerinde stantlar kurarak, anne ve anne adaylarına emzirmeye dair kısa eğitimler verilip konu hakkın da anne adaylarına bilgilendirmeler yapıldı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş