havadurum

Anma töreninde yeni uygulama

Çanakkale Kara Savaşları’nın 98’inci yıl dönümü nedeniyle 24 Nisan’da Şehitler Abidesi’nde düzenlenecek olan uluslararası anma törenine 35 ülke temsilcisinin katılacağı bildirildi. Bu yıl ki Şehitler Abidesi`ndeki törene katılacak ülke sayısının çok fazla olması nedeniyle ilk kez ülke milli marşları tek tek çalınmayacak. Sadece İstiklal Marşı`nın okunacağı törende 35 ülkenin de bayrağı göndere çekilecek.

773
Her yıl Türkiye, Avustralya, Yeni Zelanda, Bangladeş, Fransa, Almanya, Hindistan, Kanada, İrlanda, Pakistan ve İngiltere olmak üzere 11 ülkenin katılımıyla dünyaya barış mesajları verilen uluslararası törene bu yıl 35 ülke katılacak. Bu nedenle Şehitler Abidesi önündeki bayrak direklerinin sayısını 35’e çıkarmak için çalışmalara başlanırken, törene katılacak ülke sayısının çok fazla olması nedeniyle ilk kez ülke milli marşları tek tek çalınmayacak. Sadece İstiklal Marşı`nın okunacağı törende 35 ülkenin de bayrağı göndere çekilecek.
35 ülke davet edildi
Tören ile ilgili bilgiler veren Vali Güngör Azim Tuna, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’ndaki Şehitler Abidesi’nde gerçekleşecek olan 98’inci yıl dönümü anma törenlerine 35 ülkenin davet edildiğini söyledi. Törende bu yıl farklı bir uygulama olacağını kaydeden Vali Tuna; “Törene katılacak 35 ülke, savaşa bizzat katılmış ülkeler. Yanımızda olanlarda var, bize karşı savaşanlarda. Şimdi onların hepsi davet ediliyor. Onların da burada kayıpları var. Birlikte anma töreni icra etmek istedik. Bu ülkelerden zaman içerisinde sivil katılımlar da olacak” dedi. 24 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan törene Türkiye’yi temsilen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılacağını vurgulayan Vali Tuna, Avustralya ile Yeni Zelanda’yı da temsilen bir bakanın törende yer alacağını sözlerine ekledi.
Paylaş