havadurum

Ankara YHT Kazası: Test Sürüşünde Raydan Çıkan Tren 4 Kişiyi Yaraladı!

Ankara’da yeni hizmete alınacak olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında test sürüşü sırasında meydana gelen kaza, büyük paniğe neden oldu. Raydan çıkan trenin vagonları devrilirken, 4 çalışan hafif şekilde yaralandı. Kazanın nedeni ve sonuçlarıyla ilgili soruşturma başlatıldı. İşte, Ankara YHT kazasıyla ilgili son dakika gelişmeleri…

2083

Ankara’da yeni Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının test çalışmaları sırasında teknik arıza nedeniyle kaza meydana geldi. Raydan çıkan trenin vagonları devrilirken, 4 çalışan hafif şekilde yaralandı. Kazayla ilgili teknik ve idari inceleme başlatıldı.

Ankara YHT Kazası Ne Zaman ve Nerede Oldu?

Ankara YHT kazası, 14 Ekim 2023 tarihinde Mamak’taki Kayaş istasyonunda yaşandı. Kaza, hattın yolcu trafiğine kapalı olduğu zaman diliminde gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’ndan (TCDD) yapılan açıklamaya göre; yeni hizmete alınacak YHT vagonlarının test sürüşü sırasında Kayaş İstasyonu Kırıkkale yönündeki makastan geçişi esnasında tren raydan çıktı.

Ankara YHT Kazasında Kaç Kişi Yaralandı?

Ankara YHT kazasında, trenin içinde bulunan 4 çalışan hafif şekilde yaralandı. Yaralılardan ikisi olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından taburcu edilirken, diğer ikisi ise tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan birinin isminin Mehmet Ali Özdemir olduğu öğrenildi.

Ankara YHT Kazasının Nedeni Nedir?

Ankara YHT kazasının nedeni henüz net olarak belirlenmemiş olmakla birlikte, ilk belirlemelere göre teknik bir arızadan kaynaklandığı düşünülmektedir. TCDD tarafından yapılan açıklamada, kazayla ilgili teknik ve idari inceleme başlatıldığı bildirildi. Ayrıca, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da kazayla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.

Ankara YHT Kazası Tren Trafiğini Nasıl Etkiledi?

Ankara YHT kazası nedeniyle elektrifikasyon sisteminde meydana gelen hasar nedeniyle, hat onarım çalışmaları tamamlanıncaya kadar tren trafiği geçici olarak durduruldu. Bu süreçte Ankara-Sivas arası YHT işletmeciliği Ankara-Kırıkkale arasında otobüs aktarması ile yapılacağı açıklandı. Hattın işletmeye açılması için çalışmalar devam etmektedir. (Haber Merkezi)

Paylaş