Ankara depremini hissetti: Konya'da 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Konya'nın Kulu ilçesinde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem, Ankara ve çevresinde de hissedildi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi depremi açıkladı. İlgili kurumlar sahada çalışmalarını sürdürüyor.

596
Bugün saat 07.58'de Konya'nın Kulu ilçesinde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem, başta Ankara olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından duyurulan bilgiye göre depremin merkez üssü Kulu ilçesiydi ve depremin derinliği 13,57 kilometre olarak ölçüldü.

Deprem, Konya Tavşançalı'da meydana geldi

Depremin etkisi Ankara başta olmak üzere birçok çevre ilde hissedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkez üssünü Tavşançalı Mahallesi olarak belirtirken, büyüklüğünü ise 4.7 olarak açıkladı.

Ankara ve çevre illerden hissedildi

Konya'da 4,8 büyüklüğünde deprem... Ankara ve çevre illerden de hissedildiAFAD, saat 07.58'de merkez üssü Konya'nın Kulu ilçesi olan 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem başta Ankara olmak üzere çevre illerden de hissedildi.

Bakan Yerlikaya, "An itibarıyla olumsuz bir durum yok"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, depremin ardından AFAD ve diğer ilgili kurumların saha tarama çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Yerlikaya, şu an itibariyle olumsuz bir durumun olmadığını ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yavaş'tan açıklama geldi, "Herhangi bir yıkım veya mahsur kalma ihbarı gelmedi"


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, depremin etkileri hakkında açıklama yaparak vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Yavaş, şu ana kadar yıkım veya mahsur kalma ihbarı alınmadığını ve vatandaşların güvende olduğunu belirtti.
(Damla Yeltekin)
Paylaş