havadurum

Ankara’da Okullar Tatil Mi? 20 Kasım 2023 Son Dakika Gelişmeleri!

Ankara’da okulların tatil olup olmadığı merak konusu. 20 Kasım 2023 Pazartesi günü okullar açılacak mı, ara tatil uzatılacak mı? İşte Ankara Valiliği’nden son dakika açıklaması!

7008

Ankara’da etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle öğrenciler, veliler ve öğretmenler okulların tatil olup olmadığını araştırıyor. Yarıyıl tatilinin ardından 20 Kasım 2023 Pazartesi günü okulların açılması bekleniyordu. Ancak Ankara’da kar yağışının devam etmesi ve hava sıcaklığının eksi derecelere düşmesi, okulların tatil edilmesi ihtimalini gündeme getirdi. Peki Ankara’da okullar tatil mi? Ankara Valiliği’nden son dakika açıklaması geldi mi? İşte detaylar…

Ankara’da Okullar Tatil Mi?

Ankara Valiliği, 20 Kasım 2023 Pazartesi günü okulların tatil edilmediğini duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, ilimizde kar yağışının yarın sabah saatlerinde sona ereceği, hava sıcaklığının ise mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir. Bu nedenle, ilimiz genelinde 20 Kasım 2023 Pazartesi günü eğitim ve öğretime devam edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.

Ara Tatil Uzatılacak Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ara tatilin uzatılacağına dair iddiaları yalanladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında yer alan, ara tatilin uzatılacağına ilişkin haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Ara tatil, 15-19 Kasım 2023 tarihleri arasında planlandığı şekilde gerçekleştirilmiştir. 20 Kasım 2023 Pazartesi günü eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam edilecektir. Kamuoyunun bilgisine sunulur.” ifadeleri kullanıldı.

Ankara’da Hava Durumu Nasıl Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara için 5 günlük hava tahminini paylaştı. Buna göre, Ankara’da yarın sabah saatlerinde kar yağışı sona erecek, yerini parçalı bulutlu bir havaya bırakacak. Hava sıcaklığı ise 8 derece olacak. Salı günü ise hava sıcaklığı 10 dereceye yükselecek, gökyüzü az bulutlu olacak. Çarşamba günü ise hava sıcaklığı 12 dereceye çıkacak, hava açık ve güneşli olacak. Perşembe ve Cuma günleri de hava sıcaklığı 13 derece civarında seyredecek, hava durumu parçalı bulutlu olacak.

Ankara’da okulların tatil olup olmadığı konusunda son dakika gelişmelerini sizler için derledik. Ankara Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı, okulların tatil edilmediğini ve ara tatilin uzatılmadığını açıkladı. Ankara’da hava durumu ise yarın sabah saatlerinde kar yağışının sona ereceği ve hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği şeklinde tahmin ediliyor. Ankara’da yaşayan öğrenciler, veliler ve öğretmenler, yarın okulların açılacağını göz önünde bulundurarak hazırlıklarını yapabilirler. Ankara’da okulların tatil olup olmadığı ile ilgili son dakika haberleri için bizi takip etmeye devam edin. (Haber Merkezi)

Paylaş