havadurum

Amazon Prime'da en iyi filmler: Amazon Prime’da Kaçırmamanız Gereken En İyi Filmler

1333

Amazon Prime, son yıllarda online film ve dizi izleme platformları arasında giderek popülerlik kazanıyor. Peki, Amazon Prime’da hangi filmleri izlemelisiniz? Bu yazımızda, Amazon Prime’da izlenebilecek en iyi 15 filmi sizler için listeledik. Bu filmler arasında dram, komedi, gerilim, aksiyon, belgesel gibi farklı türlerden yapımlar bulunuyor. İşte, Amazon Prime’da kaçırmamanız gereken en iyi filmler…

1. Catherine Called Birdy (2022)

Bu film, 13. yüzyılda İngiltere’de yaşayan genç bir kızın maceralarını anlatıyor. Catherine, zeki, cesur ve hayalperest bir kızdır. Ailesi onu zengin bir lordla evlendirmek istese de, Catherine buna karşı çıkar. Kendi hayatını yaşamak isteyen Catherine, kendisine gelen talipleri reddetmek için çeşitli yollar dener. Bu sırada, hayatını değiştirecek bir sır keşfeder. Catherine Called Birdy, Lena Dunham’ın yönettiği, Bella Ramsey, Billie Piper ve Andrew Scott’ın başrollerini paylaştığı, macera, gençlik ve komedi türünde bir filmdir. IMDb puanı 6,5 olan film, Amazon Prime’da izleyebileceğiniz en iyi filmlerden biridir.

2. My Best Friend’s Exorcism (2022)

Bu film, 1988 yılında lise ikinci sınıf öğrencisi olan Abby ve Gretchen’in arkadaşlığını konu alıyor. Abby ve Gretchen, dördüncü sınıftan beri en iyi arkadaşlardır. Bir akşam, bir partide her şey ters gitmeye başlar. Gretchen, garip davranışlar sergilemeye başlar. Abby, arkadaşının başına gelenleri araştırdığında, onun şeytan tarafından ele geçirildiğini öğrenir. Abby, Gretchen’i kurtarmak için elinden geleni yapar. My Best Friend’s Exorcism, Damon Thomas’ın yönettiği, Elsie Fisher, Amiah Miller ve Rachel Ogechi Kanu’nun oynadığı, komedi, korku ve gerilim türünde bir filmdir. IMDb puanı 5,3 olan film, Amazon Prime’da izleyebileceğiniz en iyi filmlerden biridir.

3. Kahramanın Dönüşü (2022)

Bu film, 25 yıl önce öldü sanılan efsanevi bir süper kahramanın hikayesini anlatıyor. Samaritan, dünyayı kurtarmak için yaptığı son savaşta hayatını kaybettiği sanılmaktadır. Ancak, 13 yaşındaki Sam, komşusu Bay Smith’in aslında Samaritan olduğundan şüphelenir. Sam, şehri tehdit eden yeni bir kötülükle karşı karşıya kaldığında, Samaritan’ı yeniden güçlerini kullanmaya ikna etmeye çalışır. Kahramanın Dönüşü, Julius Avery’nin yönettiği, Sylvester Stallone, Javon ‘Wanna’ Walton ve Pilou Asbaek’in başrolünü üstlendiği, aksiyon, dram ve fantastik türünde bir filmdir. IMDb puanı 5,7 olan film, Amazon Prime’da izleyebileceğiniz en iyi filmlerden biridir.

4. Derin Sular (2022)

Bu film, sevgisiz bir evliliğin içindeki bir çiftin yaşadığı gerilimi anlatıyor. Vic ve Melinda, küçük bir kasabada yaşayan bir çifttir. Melinda, istediği kadar sevgili yapmasına izin verilen bir anlaşma ile evliliğini sürdürmektedir. Vic ise, bu durumu kabullenmiştir. Ancak, Melinda’nın eski sevgililerinden biri olan Martin’in öldürülmesiyle, işler değişir. Vic, Martin’in cinayetini üstlenir, ancak gerçek katil yakalandığında, Vic için işler kötüye gider. Derin Sular, Adrien Lyne’ın yönettiği, Ben Affleck, Ana de Armas ve Tracy Letts’in oynadığı, dram, gizem ve gerilim türünde bir filmdir. IMDb puanı 5,4 olan film, Amazon Prime’da izleyebileceğiniz en iyi filmlerden biridir.

5. Uçuş/Riski (2022)

Bu film, Çin’in 1979-2016 yılları arasında uyguladığı tek çocuk politikasının sonuçlarını belgesel olarak gözler önüne seriyor. Nanfu Wang, ilk kez anne olduktan sonra, Çin’in tek çocuk politikasının anlatılmamış tarihini araştırmaya başlar. Bu politikanın mağdurlarıyla röportaj yapan Wang, şok edici insan hakları ihlallerini ortaya çıkarır. Uçuş/Riski, Nanfu Wang ve Jialing Zhang’ın yönettiği, belgesel türünde bir filmdir. IMDb puanı 7,5 olan film, Amazon Prime’da izleyebileceğiniz en iyi filmlerden biridir.

6. Ölümcül Tuzak (2008)

Bu film, Irak’ta bomba imha etmekle görevli bir askeri takımın yaşadığı zorlukları anlatıyor. William James, ölümü umursamayan, cesur ve yetenekli bir bomba uzmanıdır. Takım arkadaşları, onun tehlikeli hareketlerinden rahatsız olur. James, hem bombalarla hem de psikolojik baskıyla mücadele eder. Ölümcül Tuzak, Kathryn Bigelow’un yönettiği, Jeremy Renner, Anthony Mackie ve Brian Geraghty’in başrollerini paylaştığı, savaş, aksiyon ve dram türünde bir filmdir. IMDb puanı 7,5 olan film, Amazon Prime’da izleyebileceğiniz en iyi filmlerden biridir.

7. The Big Sick (2017)

Bu film, kültürel farklılıklar yüzünden zorlanan bir çiftin ilişkisini anlatıyor. Kumail, Pakistanlı bir göçmen ailenin oğludur. Emily ise Amerikalı bir kızdır. Kumail ve Emily, birbirlerine aşık olurlar, ancak aileleri bu ilişkiye karşı çıkar. Emily, ciddi bir hastalığa yakalanınca, Kumail onun yanında olmaya karar verir. The Big Sick, Michael Showalter’ın yönettiği, Kumail Nanjiani, Zoe Kazan ve Holly Hunter’ın oynadığı, dram, romantik ve komedi türünde bir filmdir. IMDb puanı 7,5 olan film, Amazon Prime’da izleyebileceğiniz en iyi filmlerden biridir.

8. Catherine Called Birdy (2022)

Bu film, 13. yüzyılda İngiltere’de yaşayan genç bir kızın maceralarını anlatıyor. Catherine, zeki, cesur ve hayalperest bir kızdır. Ailesi onu zengin bir lordla evlendirmek istese de, Catherine buna karşı çıkar. Kendi hayatını yaşamak isteyen Catherine, kendisine gelen talipleri reddetmek için çeşitli yollar dener. Bu sırada, hayatını değiştirecek bir sır keşfeder.

9. The Report (2019)

Bu film, Amerika Birleşik Devletleri Senatosu’nun CIA’in 11 Eylül sonrası sorgulama programını araştıran bir raporunu hazırlayan idealist bir çalışanın mücadelesini anlatıyor. Daniel Jones, Senatör Dianne Feinstein’ın görevlendirmesiyle, CIA’in gizli ve yasadışı işkence yöntemlerini ortaya çıkarmak için binlerce sayfalık belgeyi incelemeye başlar. Jones, raporunu tamamlamak ve kamuoyuna açıklamak için büyük engellerle ve tehlikelerle karşılaşır. The Report, Scott Z. Burns’un yönettiği, Adam Driver, Annette Bening ve Jon Hamm’in oynadığı, biyografi, dram ve gerilim türünde bir filmdir. IMDb puanı 7,2 olan film, Amazon Prime’da izleyebileceğiniz en iyi filmlerden biridir.

10. The Farewell (2019)

Bu film, Çin’de yaşayan büyükannesinin ölümcül bir hastalığa yakalandığını öğrenen ancak ona bunu söylemeyen bir ailenin hikayesini anlatıyor. Billi, New York’ta yaşayan Çin asıllı bir kadındır. Ailesi, büyükannesinin kanser olduğunu ve çok az ömrü kaldığını öğrenir, ancak ona bunu söylemezler. Bunun yerine, Çin’de bir düğün bahanesiyle bir araya gelirler. Billi, ailesinin bu kararına karşı çıkar, ancak onlarla birlikte Çin’e gider. Billi, büyükannesine veda etmek için son bir fırsat bulurken, ailesinin kültürüne ve değerlerine de saygı duymaya çalışır. The Farewell, Lulu Wang’in yönettiği, Awkwafina, Tzi Ma ve Diana Lin’in başrollerini paylaştığı, dram ve komedi türünde bir filmdir. IMDb puanı 7,6 olan film, Amazon Prime’da izleyebileceğiniz en iyi filmlerden biridir.

11. The Vast of Night (2019)

Bu film, 1950’lerde New Mexico’da yaşayan iki genç radyo çalışanının gizemli bir sinyal keşfetmesini konu alıyor. Everett ve Fay, küçük bir kasabada radyo istasyonunda çalışan iki arkadaştır. Bir gece, radyo yayını sırasında, garip bir ses duyarlar. Bu sesin uzaylılardan geldiğini düşünen ikili, bunu araştırmaya karar verirler. Everett ve Fay, kasabanın sırlarını ortaya çıkarmak için ipuçlarını takip ederken, hayatlarını değiştirecek bir maceraya atılırlar. The Vast of Night, Andrew Patterson’ın yönettiği, Sierra McCormick, Jake Horowitz ve Gail Cronauer’in oynadığı, bilim kurgu, gizem ve dram türünde bir filmdir. IMDb puanı 6,7 olan film, Amazon Prime’da izleyebileceğiniz en iyi filmlerden biridir.

12. The Handmaiden (2016)

Bu film, 1930’larda Japonya’nın Kore’yi işgal ettiği dönemde geçen, bir dolandırıcılık planının içine giren bir hizmetçinin yaşadıklarını anlatıyor. Sookee, Koreli bir hırsızdır. Bir dolandırıcı olan Count Fujiwara’nın teklifini kabul eder ve zengin bir Japon mirasçısı olan Lady Hideko’nun hizmetçisi olur. Sookee’nin görevi, Lady Hideko’yu Count Fujiwara’ya aşık etmek ve onunla evlenmesini sağlamaktır. Böylece, Count Fujiwara, Lady Hideko’nun servetini ele geçirebilecektir. Ancak, Sookee ve Lady Hideko arasında beklenmedik bir aşk filizlenir. Bu, planı altüst eder ve Sookee’nin sadakatini sınar. The Handmaiden, Park Chan-wook’un yönettiği, Kim Min-hee, Kim Tae-ri ve Ha Jung-woo’nun başrollerini üstlendiği, dram, gerilim ve romantik türünde bir filmdir. IMDb puanı 8,1 olan film, Amazon Prime’da izleyebileceğiniz en iyi filmlerden biridir.

13. The Lighthouse (2019)

Bu film, 1890’larda bir adada yaşayan iki deniz feneri bekçisinin akıl sağlığını yitirmesini konu alıyor. Thomas Wake ve Ephraim Winslow, dört hafta boyunca bir adada deniz feneri bekçiliği yapmak üzere görevlendirilirler. Thomas, deniz fenerinin ışığına tek başına bakmaktadır. Ephraim ise, adanın diğer işlerini yapmaktadır. İkili arasında gergin bir ilişki vardır. Bir fırtına, ikilinin adadan ayrılmasını engeller. Thomas ve Ephraim, yalnızlık, korku ve paranoyanın etkisiyle giderek delirmeye başlarlar. The Lighthouse, Robert Eggers’in yönettiği, Willem Dafoe ve Robert Pattinson’un oynadığı, dram, korku ve fantastik türünde bir filmdir. IMDb puanı 7,5 olan film, Amazon Prime’da izleyebileceğiniz en iyi filmlerden biridir.

14. The Sound of Metal (2019)

Bu film, işitmesini kaybeden bir heavy metal bateristinin yaşadığı zorlukları anlatıyor. Ruben, sevgilisi Lou ile birlikte bir heavy metal grubunda bateri çalan bir müzisyendir. Bir gün, Ruben’in işitmesi aniden bozulur. Doktorlar, Ruben’in işitmesinin geri dönüşü olmayacak şekilde azaldığını ve işitme cihazı takması gerektiğini söyler. Ruben, bu durumu kabullenemez ve müzik kariyerinin sona erdiğini düşünür. Lou, Ruben’i işitme engelliler için kurulmuş bir rehabilitasyon merkezine götürür. Ruben, burada yeni bir hayata alışmaya ve kendini yeniden bulmaya çalışır. The Sound of Metal, Darius Marder’in yönettiği, Riz Ahmed, Olivia Cooke ve Paul Raci’nin başrollerini paylaştığı, dram ve müzik türünde bir filmdir. IMDb puanı 7,8 olan film, Amazon Prime’da izleyebileceğiniz en iyi filmlerden biridir.

15. Manchester by the Sea (2016)

Bu film, ağabeyinin ölümü üzerine yeğenine vasi olmak zorunda kalan bir adamın dramını anlatıyor. Lee Chandler, Boston’da yaşayan, sorunlu bir geçmişi olan, yalnız ve içine kapanık bir adamdır. Bir gün, ağabeyi Joe’nun kalp krizi geçirerek öldüğünü öğrenir. Lee, Joe’nun cenazesine katılmak için doğup büyüdüğü Manchester by the Sea kasabasına gider. Burada, Joe’nun 16 yaşındaki oğlu Patrick’e vasi olduğunu öğrenir. Lee, Patrick’e bakmak için kasabada kalmaya karar verir. Ancak, Lee’nin kasabadaki geçmişi, onun için acı dolu anıları da beraberinde getirir.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş