Amatör Spor Haftası etkinlikleri Çanakkale'de başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından düzenlenen "Amatör Spor Haftası" etkinlikleri, Çanakkale'de kortej yürüyüşü ile başladı.

910

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından her yıl ortaklaşa düzenlenen “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri, 8 Ekim 2024 tarihinde Çanakkale’de gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başladı. 7-11 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan etkinliklerin açılışı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde yapıldı.

Golf Çay Bahçesi’nden başlayan ve Çağlar Kaynak Basketbol Sahası’nda sona eren kortej yürüyüşüne il protokolü ve sporcular katılım gösterdi. Yürüyüş, İÇDAŞ Spor Kulübü’nün de yer aldığı katılımcılarla gerçekleşirken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Etkinliklerin açılışı, amatör spor branşlarının tanıtımını amaçlayan muaythai, cimnastik, karate ve halk oyunları gösterileri ile sona erdi. Amatör Spor Haftası’nın, sporun yaygınlaştırılması ve gençlerin spora teşvik edilmesi amacıyla büyük bir önem taşıdığı belirtildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş