Altıkulaç Köyü'nde Aronya üretimi gelişiyor

Çanakkale’nin Çan ilçesine bağlı Altıkulaç Köyü'nde Aronya meyvesi yetiştiren Mehmet Mustafa Varan'ı ziyaret eden Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, "Aronya, hem sağlık açısından hem de ekonomik olarak önemli bir meyve" diyerek, bölgede alternatif tarım ürünlerinin yaygınlaşmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.

589

Çan'ın Altıkulaç Köyü'nde Aronya meyvesi yetiştiren Mehmet Mustafa Varan Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Başkanı Abdullah Deniz'i ağırladı. Altıkulaç Köyü'ndeki Aronya bahçesinde incelemede bulunan ÇTB Başkanı Abdullah Deniz; “Aronya bir sağlık meyvesi. Türkiye’de 2017 yılından itibaren üretimine başlanan, süper meyve olarak bilinen 'Aronya' besin değeri yüksek antioksidan bir meyve, hem gıda sanayiinde hem de eczacılık sektöründe kullanılmakta, ayrıca taze ve kuru meyve olarak da değerlendirilmekte” dedi.

Deniz, katma değeri yüksek ürünlerin Çan ilçesi ile Çanakkale’ye kazandırılmasının önemine değinerek, alternatif tarım ürünlerinin bölgede yeni kazanç kapısı olmasından memnuniyet duyduğunu ve Çanakkale Ticaret Borsası olarak desteklediklerini kaydetti.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş