Alişan, Biga pirincini tanıttı

Ünlü şarkıcı ve TV programcısı Alişan, Biga'da coğrafi işaret tescilli pirincin tarladan sofraya tüm süreçlerini anlattığı TRT 1'de yayınlanan Alişan ile Hayata Gülümse programının çekimleri devam ediyor.

85

Ünlü şarkıcı Alişan, Biga'da TRT 1'de yayınlanan programı için gerçekleştirdiği çekimler ile ilçenin coğrafi işaret tescili pirincini tanıtıyor.

Alişan, Biga'da coğrafi işaret tescilli pirincin tarladan sofraya tüm süreçlerini anlattığı TRT 1'de yayınlanan Alişan ile Hayata Gülümse programının çekimleri devam ediyor. Biga Ziraat Odası Başkanı Güray Ergün ile bir araya gelen Alişan, Biga pirincinden yapılmış yemek ve tatlıları tadarken, Bigalıları da 4-6 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Biga Fuarı'na ve yemek yarışmasına davet eden ve Coğrafi işarte tescilli Biga pirincinden yapılan yemeklerin tadımını yapan Alişan; "Benim şampiyonum belli. Bu pilav çok güzel olmuş. Biga halkı zaten haberdardır. Hepsi katılsın. Yemeklerini yapsınlar. Birinci seçilen yemeği bana da yollarsınız" dedi.

Biga Ziraat Odası Başkanı Güray Ergün ile birlikte tarlada biçerdövere binen Alişan, hasat süreci, çeltiğin işlenme süreçleri ve coğrafi işaret tescilli Biga pirincinden yapılan dolma, sarma, pilav ve tatlıların tadımını yaptı. Programın önümüzdeki hafta perşembe günü yayınlanması planlanıyor. Yarışmaya Bigalıları davet eden Biga Ziraat Odası Başkanı Güray Ergün; "Biga Ticaret ve Sanayi Odamızın evsahipliğinde gerçekleştireceğimiz, bizim de Biga Ziraat Odası olarak paydaşlarından biri olduğumuz Biga Fuarımız 4-6 Ekim arasında yapılacak. Burada coğrafi işaret tescilli Biga pirincimizi nasıl tanıtabiliriz diye düşündük ve yemek yarışması yapmaya karar verdik. Yarışmamız 3 kategoriden oluşacak. Yarışmamızı coğrafi işaret tescilli Biga pirincinden yapılacak pilavlar, sarma ve dolmalar ile tatlılar olmak üzere 3 kategoriden gerçekleştireceğiz. Biga'nın tanıtılması açısından ve halkımızın eğlenceli zaman geçirebilmesi için güzel bir yarışma olacağını düşünüyorum. Bütün halkımızı bu yarışmaya katılmaları için davet ediyoruz. Biga halkının el emeği ve el lezzeti çok iyidir. Biz de gelen misafirlerimize tanıtabilirsek çok memnun oluruz" dedi.

BİGA PİRİNCİ, YARIŞMACILARA ÜCRETSİZ VERİLECEK

Yarışmaya katılacaklara coğrafi işaret tescilli Biga pirincini ücretsiz vereceklerini söyleyen Biga Ziraat Odası Başkanı Güray Ergün; "Yarışma 5 Ekim Cumartesi günü, yani fuarın ikinci günü gerçekleşecek. Saat 20:00'de başlayacak.

Kaynak: Biga Ziraat Odası

(HABER MERKEZİ)
Paylaş