havadurum

“Ali Cabbar” isimli sokak kedisi, tek başına hastaneye gitti

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Cerrahi Kliniği'nin önünde gerçekleşen duygusal bir hikaye, "Ali Cabbar" adlı sokak kedisi üzerinden sağlık ve sevginin önemini vurguluyor. Bu olağanüstü kurtuluş hikayesi, Ali Cabbar'ın sokak hayatından hayata dönüşünü anlatıyor.

1067

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Cerrahi Kliniği'nin girişinde bulunan ve diyafram rüptürü (yırtılması) tanısıyla ameliyat edilen sokak kedisi, 'Ali Cabbar' adıyla anılmaya başlandı. Veteriner Hekim Elif Ünlü, kediyi sahibi olmadığı için taburcu edemediklerini ve ona sıcak bir yuva aradıklarını söyledi.

45 gün tedavisi sürdü

Ali Cabbar, BUÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne 9 Ağustos'ta girdi ve Veteriner Hekim Elif Ünlü tarafından fark edildi. Ünlü, kedinin solunum zorluğu yaşadığını tespit etti. Yapılan röntgen ve muayene sonrasında, kediye 'Ali Cabbar' adı verildi ve diyafram rüptürü tanısı konuldu. Klinikte ameliyat edilen Ali Cabbar, 45 günlük bir tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuştu.

Kedi, veterinere kendi geldi ailesi yok

Veteriner Hekim Elif Ünlü, Ali Cabbar'ın sağlık durumunun çok iyi olduğunu ve genel muayene bulgularının olumlu olduğunu belirtti. Ancak, Ali Cabbar'ın bir ailesi olmadığı için taburcu edilemediğini ve şu an için sıcak bir yuva aradıklarını ifade etti. Veteriner Hekim Ünlü, "Genel sağlık durumu çok iyi. Taburcu edeceğiz ama kendisi geldiği için bir ailesi yok. Barınağa da göndermek istemiyoruz. Güzel bir yuva arıyoruz" dedi. Ali Cabbar, hastane personelinin ilgisiyle ve tedaviyle sağlığına kavuştu, şimdi yeni bir yuva bekliyor.(Haber Merkezi)

Paylaş