havadurum

Akşamdan Kalmaya Son! İşte Etkili Çözümler

Akşam sevdiklerinizle ve arkadaşlarınızla geçirdiğiniz eğlenceli gecenin dozu kaçtığında, ertesi sabaha yoğun bir baş veya karın ağrısıyla uyanabilirsiniz. Peki akşamdan kalma diye tabir edilen bu durum nasıl geçer? Akşamdan kalmaya ne iyi gelir? İşte detaylar…

1073

Akşamdan kalmalık, alkolün vücutta yarattığı olumsuz etkilerden kaynaklanan bir durumdur. Baş ağrısı, mide bulantısı, ışığa duyarlılık ve ağrıyan kaslar gibi belirtilerle kendini gösterir. Bu belirtileri azaltmak için vücudun ihtiyacı olan fruktoz, vitamin, amino asit ve mineralleri içeren yiyecek ve içeceklerden faydalanabilirsiniz. İşte akşamdan kalmaya iyi gelen yiyecek ve içeceklerin listesi…

Su
Uyumadan önce mutlaka bol bol su tüketin. Su hem baş ağrınıza hem de boşaltımı hızlandıran mineraldir. Alkol ile birlikte vücuttan atılan suyu yerine getirmek için yapmanız gereken en önemli şey su içmek. Çünkü vücudunuz bir kez su atmaya başladı mı bulabileceği her yerden su atmaya devam ediyor. Buna beyin de dahil ve bu yüzden baş ağrılarınız oluyor.

Meyve Suyu
Listemizin başında yer alan fruktoz, meyve sularında bulunur. Portakal suyu hariç diğer sulardan faydalanabilirsiniz. Vücudunuzun iyileşmesinde büyük rol oynar. Küçükken içtiğimiz meyve sularını bu kez akşamdan kalmadan kurtulmak için içiyoruz. Hangi meyve suyu olursa olsun kaybettiğiniz sıvıyı geri getirirken vitamin yardımında da bulunacağı için kendinizi rahatlamış hissedeceksiniz.

Turşu Suyu
Bazılarımız bunu duyduğu için şaşırabilir. Turşu suyu kandaki sodyum ve elektrolit seviyesini düşürdüğü için akşamdan kalmaya iyi gelir. Enerji İçecekleri: Enerji içeceklerinde bulunan elektrolitler iyileşmek için birebirdir.

Zencefil Çayı
Eğer mideniz çok bulanıyorsa nane ve zencefil çayı içebilirsiniz. Zencefil, mide bulantısını ve kusmayı önlemeye yardımcı olan bir bitkidir. Nane ise mideyi yatıştırır ve sindirimi kolaylaştırır.

Yumurta
Yumurta ne alaka diyenlere ise içerisinde bulunan amino asit baş ağrısına iyi gelir. Taurin gibi aminoasitleri barındıran yumurta baş ağrılarını sonlandırmada etkili bir yöntem. Dilerseniz rafadan, dilerseniz omlet şeklinde tüketebilirsiniz.

Muz
Sürekli tuvalete gidiyorsanız ve durduramıyorsanız kendinizi; muz tüketebilirsiniz. Potasyum deposu olan muz size iyi gelecektir. Potasyum, alkolün vücuttan atılmasını sağlayan bir mineraldir. Ayrıca muz, mide asidini dengeleyerek mide rahatsızlıklarını önler.

Tam Tahıllı Tost
Eğer çok halsiz hissediyorsanız yapacağınız en doğru şey karbonhidrat yüklenmesi yapmak. Bunun da en kolay yolu tam tahıllı ekmekten yapılan tosttur. Midenizi de yormadan yiyebileceğiniz hafif atıştırmalıktır. Tam tahıllı ekmek, kan şekerini dengeler ve enerji verir.

Hamburger
Her şey tamam da hamburger neden diyenler olabilir. Alkol içmeden önce yiyeceğiniz hamburger alkolün kana karışmasını ve emilmesini yavaşlatır. Hamburgerin içindeki protein ve yağ, alkolün mide duvarından emilimini azaltır ve böylece akşamdan kalmalığı önler.

Bal
Balın faydalarını saymakla bitiremeyiz ama bize lazım olan alkole faydası. Akşamdan kalma bir kafayı yiyeceğiniz bal ile düzeltebilirsiniz. Çünkü bal doğal şeker olduğunu için alkolün vücutta bıraktığı etkiyi azaltıyor. Bal, fruktoz ve glikoz içerir. Fruktoz, alkolün parçalanmasını hızlandırırken, glikoz ise kan şekerini yükseltir.

Hint İnciri
Hint inciri kaktüslerin üstünde yetişen bir meyve çeşidi. Bu inanılmaz meyve mide bulantınıza birebir. Hint inciri, alkolün neden olduğu iltihaplanmayı azaltır ve vücudun toksinleri atmasını sağlar. Ayrıca C vitamini bakımından zengindir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş