havadurum

Akşama Ne Pişirsem? İşte Size 5 Pratik ve Nefis Yemek Önerisi!

Akşam yemeği için ne yapacağınıza karar veremiyor musunuz? Sizin için hem kolay hem de lezzetli 5 yemek tarifi seçtik. Bu tariflerle hem ailenizi hem de kendinizi şımartın!

589

Akşam yemeği, günün en önemli öğünlerinden biri. Hem sağlıklı hem de doyurucu olması gereken bu öğünde, hem ailenizin hem de kendi damak zevkinize hitap edecek yemekler yapmak istiyorsunuz. Ama bazen ne yapacağınıza karar vermek zor olabiliyor. Özellikle çalışanlar, akşam eve geldiklerinde yemek yapmak için çok fazla zaman ve enerji bulamayabiliyorlar. Bu durumda, pratik ve nefis yemek tarifleri imdadınıza yetişiyor. İşte size, akşama ne pişirsem diye düşünmenize son verecek, 5 pratik ve nefis yemek önerisi!

Tavuklu Sebzeli Fırın Makarna

Tavuklu sebzeli fırın makarna, hem besleyici hem de lezzetli bir yemek. Tavuk, sebze ve makarnayı bir araya getiren bu tarif, fırında piştiği için çok pratik. Üzerine kaşar peyniri rendeleyerek daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.

Kıymalı Ispanak Yemeği

Kıymalı ıspanak yemeği, hem vitamin hem de protein açısından zengin bir yemek. Ispanak, kıyma, soğan, sarımsak ve salçadan oluşan bu yemeği, pirinç pilavı veya yoğurtla servis edebilirsiniz.

Fırında Somon Balığı

Fırında somon balığı, hem sağlıklı hem de lezzetli bir yemek. Somon balığını, limon, zeytinyağı, tuz, karabiber ve istediğiniz baharatlarla marine edip fırına vermeniz yeterli. Yanına da patates, havuç, brokoli gibi sebzeler ekleyerek daha da zengin bir tabak hazırlayabilirsiniz.

Mercimek Köftesi

Mercimek köftesi, hem hafif hem de doyurucu bir yemek. Mercimek, bulgur, soğan, salça, baharat ve yeşilliklerden oluşan bu köfteleri, marul yaprakları veya lavaş ekmekleriyle sararak yiyebilirsiniz.

Kakaolu Islak Kek

Akşam yemeğinin ardından tatlı bir şeyler yemek isteyenler için kakaolu ıslak kek harika bir seçim. Kek hamurunu hazırlamak için un, kakao, şeker, yumurta, sıvı yağ, süt ve kabartma tozu kullanabilirsiniz. Kekin üzerine de şeker, su ve kakaodan oluşan bir sos dökerek ıslak bir görünüm ve lezzet elde edebilirsiniz.

Akşama ne pişirsem diye düşünmenize gerek kalmadı. Sizin için seçtiğimiz 5 pratik ve nefis yemek tarifiyle, akşam yemeğini ziyafete dönüştürebilirsiniz. Bu tarifleri deneyip beğendiyseniz, yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!

(ESRA GÜLLER)
Paylaş