havadurum

Akşama Ne Pişirsem? İşte Kolay ve Nefis Yemek Tarifleri!

Akşam yemeği hazırlamak zor mu? İşte akşama ne pişirsem diye düşünenler için birbirinden lezzetli ve pratik yemek önerileri!

1809

Akşam yemeği hazırlamak, hem sağlıklı hem de lezzetli olması gerektiği için bazen zorlayıcı olabiliyor. Özellikle çalışanlar, akşam eve geldiklerinde ne pişireceklerini düşünmek yerine, pratik ve doyurucu bir yemek hazırlamak istiyorlar. Bu yazımızda, akşama ne pişirsem diye kara kara düşünenler için, hem kolay hem de nefis yemek tarifleri paylaşıyoruz. Bu tarifler sayesinde, akşam yemeği menünüzü zenginleştirebilir, sevdiklerinize lezzetli bir sofra kurabilirsiniz. İşte akşama ne pişirsem diye düşünenler için birbirinden lezzetli ve pratik yemek önerileri!

Tavuklu Çökertme Kebabı

Akşam yemeğinde hem etli hem de patatesli bir yemek arıyorsanız, tavuklu çökertme kebabı tam size göre. Üç katmandan oluşan bu yemek, hem göze hem de damağa hitap ediyor. Tavuk eti, patates püresi ve yoğurtlu sosun bir araya geldiği bu yemeği yapmak da oldukça kolay.

Müceddere Pilavı

Akşam yemeğinde hem doyurucu hem de sağlıklı bir seçenek arıyorsanız, müceddere pilavı sizin için ideal bir alternatif. Kuru fasulye ve pirinçten oluşan bu pilav, liften ve proteinden zengin bir besin kaynağı. Yanına yeşilliklerle hazırladığınız mevsim salata ile akşam yemeğini ziyafete dönüştürebilirsiniz.

Köfteli Rulo Sebze Kebabı

Akşam yemeğinde hem sebze hem de köfte yemek istiyorsanız, köfteli rulo sebze kebabı sizin için harika bir seçim. Patlıcan, kabak, havuç ve soğandan oluşan sebze rulolarının içine köfte yerleştirerek hazırladığınız bu yemek, baharatların da etkisiyle lezzet bombası. Güveçte Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sote

Akşam yemeğinde hem pratik hem de lezzetli bir tavuk yemeği yapmak istiyorsanız, güveçte kaşarlı mantarlı tavuk sote sizin için biçilmiş kaftan. Güveçte hazırlanıp da, sofraya geldiği gibi ağız sulandırmayan tarife hiç rastlamadık. Yoğun sosu, üzerinde eriyen kaşarları ve içindeki enfes tavuk sotesiyle tam bir başyapıt! Üstelik çok da kolay. Tek başına da gayet doyurucu olabilecek bu tarifi, tane tane bir pilav hazırlayarak taçlandırabilirsiniz.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş