havadurum

Akbelen'e Kazdağları selamı

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Milas'ta bulunan Akbelen Ormanı'nda köylerini kömür madenine teslim etmemek için mücadelelerine dört senedir devam eden İkizköylüleri yalnız bırakmadı.

924

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı'nda, kömür madeni genişletmesi için ağaç kesimi girişimleri 4 senedir İkizköylüler'in mücadeleleri ile engellenmeye çalışılıyor. Jandarmaları ormana giriş yapmasıyla beraber; birçok ağaç kesildi, yollar kapatıldı. Köylülerin her şeye rağmen topraklarını korumaya çalışmalarının yanı sıra birçok platform, siyasi temsilci, iklim aktivistler eylemlere olan destek vermeye devam ediyor. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da Akbelen'de doğayı korumak adına mücadele içerisinde olan köylülerin yanında oldu.

"Vatan toprağının her bir köşesinde yaşamı savunacağız"
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Akbelen Ormanı'nda yaşam nöbeti tutan İkizköylüler ile bir araya gelerek, her daim yanlarında olduklarını dile getirdi. Bu süreçte vatanın her toprağını savunacaklarını belirten Başkan Gökhan; "Bugün Akbelen'de doğanın, insanların ve tüm canlıların yaşam hakkı için mücadele veren dostlarımızlaydık. Ağaç katliamının yaşandığı bölgeyi ziyaret ettik. Manzara ve bölge halkının ifadeleri dehşet verici. Haklı mücadelerinin yanındayız. Kazdağlarından Akbelen'e kadar vatan toprağının her bir köşesinde yaşamı savunacağız. Mücadele bir bütündür!" dedi.

Başkan Gökhan'ın beraberinde CHP Çanakkale İl Başkanı Doğan Ateş, Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay ile birlikte Milas Belediyesi ziyaret edilerek, Başkan Vekili Cüneyt İlter'in beraberliğinde Akbelen Ormanı ziyaret edildi. Ziyaret esnasında köylüler ile bir araya gelen Gökhan, vermiş oldukları mücadelede yalnız olmadıklarını, yaşamı her birlikte savunacaklarını belirtti.
(Dilan Kaynak)

Paylaş