havadurum

AK Partili Başkan Makas, “Çanakkale için de ‘Çanakkale Yüzyılı’ inşa etmek istiyoruz”

AK Parti, 31 Mart'taki yerel seçimlere hazırlık kapsamında temayül yoklaması yaptı. Bugün kent genelinde 45’in üzerinde aday adaylığı için temayül yoklaması gerçekleştirildi.

1032

Çanakkale’de yerel seçim heyecanı devam ediyor. AK Parti’de aday adaylık süreci resmen tamamlandı ve temayül yoklaması gerçekleştiriliyor. AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, devam eden temayül süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Soğuk hava koşullarına rağmen katılım yüksek

Bugün sabah saatlerinde başlayan temayül sürecinin tüm Türkiye’de aynı anda gerçekleştiğini ve Çanakkale’de katılım yüksek olduğunu dile getiren Çanakkale Başkan Makas, “Temayül yoklaması çalışması 81 ilde eş zamanlı gerçekleşiyor. Aynı saatte başlıyor, aynı saatte bitiyor. E-temayül şeklinde bilgisayardan temayülde oy tüm katılımcıların oy kullanabileceği şekilde bilgisayara isim yazması ve bunu genel merkeze iletmesi şeklinde bir temayül gerçekleşiyor. Katılım yüksek, 12 İlçe teşkilatıyla gerçekleşiyor. Bu arada bizim 12 ilçe ve 11 beldemizde toplamda 45’in üzerinde aday adaylığı başvurumuz var. Ama bugün ilçe belediye başkan aday adaylarımıza yönelik bir temayül çalışmamız var. Bu soğuk havaya rağmen güzel bir katılım var. Bu bir demokrasi şöleni, kardeşlik dostluk havasında geçiyor. Bütün aday adaylarımız salonda. İlçe teşkilatımızla selamlaştılar, hasbihal ettiler. Bu temayül süreci de 16.00 gibi sona erecek” ifadelerini kullandı.

“Yeni bir ‘Türkiye Yüzyılı’ inşa etmek istiyoruz”

Çanakkale’de de yeni bir ‘Türkiye Yüzyılı’ inşa etmek istediklerini belirten Başkan Makas “Türkiye Yüzyılı iddiasıyla genel seçimlerden sonra yeni bir yüzyıla girdik. Bu iddiayı da ortaya koyarak yeni bir Türkiye Yüzyılı inşa etmek istiyoruz. Ve umut ediyoruz ki Çanakkale için de Çanakkale Yüzyıl’ı olur. Ve yine umut ediyoruz ki, yerel seçimler bu iddiaya, bu perspektife katkı sağlar” diye konuştu.

“Aday olmak başka bir şey, aday adayı olmak başka bir şey”

Son zamanlarda tartışılan konulardan bir tanesi olan AK Partili Saim Yavaş’ın aday adaylığı konusunda açıklamalarda bulunan Makas “Çanakkale Merkez’de 2 tane aday adayımız var. Aday olmak başka bir şey, aday adayı olmak başka bir şey. Saim Bey’in aday adaylığıyla ilgili herhangi bir ne bir tebliğ var ne de bize iletilmiş bir karar var. Birisi bir bilgi edinmek istiyorsa, muhatabı burada. Bugün Saim Bey de bu temayüle girdi, kendisi de bu temayülün bir parçası olarak seçmenden oy istedi. Aday olmasına partimizin yetkili organları karar verecek” dedi.

(Esra Güller)

Paylaş