havadurum

AK Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Kim Oldu! Hamit Öncü Kimdir?

AK Parti, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için İstanbul ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Esenyurt’ta ise sürpriz bir isim aday gösterildi: Hamit Öncü. Peki, Hamit Öncü kimdir? Esenyurt’ta nasıl bir seçim yarışı bekliyor? İşte detaylar.

3341

AK Parti, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için İstanbul ilçe belediye başkan adaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir törenle duyurdu. AK Parti, İstanbul’un 39 ilçesinden 12’sinde mevcut belediye başkanlarıyla devam ederken, 27 ilçede yeni isimlerle yola çıktı. AK Parti’nin en çok merak edilen ilçelerinden biri de Esenyurt’tu. Esenyurt, 2019 yerel seçimlerinde CHP ve HDP’nin ortak adayı Kemal Deniz Bozkurt’un kazandığı bir ilçeydi. AK Parti, Esenyurt’ta seçimi %5,7 farkla kaybetmişti. AK Parti, Esenyurt’ta seçimi geri almak için sürpriz bir ismi aday gösterdi: Hamit Öncü. Peki, Hamit Öncü kimdir? Esenyurt’ta nasıl bir seçim yarışı bekliyor? İşte detaylar.

Hamit Öncü Kimdir?

Hamit Öncü, 1971 yılında Erzurum’un Oltu ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Oltu’da tamamladı. 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Mesleği öğretmendir. 1999 yılında AK Parti’nin kurucu üyeleri arasında yer aldı. 2002 yılında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 2004 yılında AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı seçildi. 2009 yılında AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı oldu. 2004 yılında Kıraç bölgesi belediye iken başkanlık görevinde bulundu. 2014 yılında AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı oldu. 2018 yılında AK Parti Genel Merkez Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Başkanı oldu. 2024 yılında AK Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı oldu.

Esenyurt’ta Seçim Yarışı

Esenyurt, İstanbul’un en kalabalık ilçelerinden biridir. Nüfusu 1 milyonu aşan Esenyurt, hem yerli hem de yabancı göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı bir ilçedir. Esenyurt, 2004 ve 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’nin kazandığı bir ilçeydi. 2019 yerel seçimlerinde ise CHP ve HDP’nin ortak adayı Kemal Deniz Bozkurt, AK Parti’nin adayı Azmi Ekinci’yi %5,7 farkla geride bırakarak Esenyurt Belediye Başkanı seçildi. Bozkurt, Esenyurt’ta sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet verdiğini, ilçenin sorunlarını çözmek için çalıştığını, halkın desteğini aldığını iddia ediyor. AK Parti ise Esenyurt’ta seçimi geri almak için Hamit Öncü gibi sürpriz bir ismi aday gösterdi. Öncü, Esenyurt’ta uzun yıllar ilçe başkanlığı yapmış, ilçeyi tanıyan, sevilen ve güvenilen bir isim olarak biliniyor. Öncü, Esenyurt’ta AK Parti’nin teşkilat gücünü, halkın taleplerini ve beklentilerini iyi bildiğini, ilçeye hak ettiği hizmeti sunacağını söylüyor. Esenyurt’ta seçim yarışı, AK Parti ve CHP arasında kıyasıya bir rekabete sahne olacak gibi görünüyor. Esenyurt halkı, 31 Mart 2024’te sandık başına gidecek ve tercihini yapacak.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş