havadurum

‘Aile’ dizisinde yeni isim! O isim kim?

'Aile' dizisinin oyuncu kadrosu büyüyor. Başrollerinde Serenay Sarıkaya ve Kıvanç Tatlıtuğ'un oynadığı dizinin oyuncu kadrosuna yeni bir isim katılıyor.

3216

Show TV'de yayınlanan Ay Yapım imzalı Aile dizisinin yeni sezonu 3 Ekim'de 14. bölümüyle ekranlarda olacak. Kıvanç Tatlıtuğ ve Serenay Sarıkaya’yı buluşturan dizinin tanıtımı gündem oldu. Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre, Selin Şekerci avukat Serap Vural olarak seyircinin karşısına çıkarken, usta oyuncu Ayda Aksel ise Aslan’ın halası Nedret karakterine hayat verecek.

Ayda Aksel, Türk tiyatro ve sinema oyuncusu olarak tanınan başarılı bir sanatçıdır. Birçok dizi, film ve tiyatro oyununda rol alan Ayda Aksel, aynı zamanda seslendirme sanatçısı olarak da çalışmıştır. Peki, Ayda Aksel kimdir? Nereli ve kaç yaşındadır? Eşi kimdir? Oynadığı diziler nelerdir? İşte, Ayda Aksel hakkında merak edilenler…

Ayda Aksel kimdir?

Ayda Aksel, 31 Ekim 1962 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Babası Mehmet Aksel’dir. İlkokul döneminde konservatuvarın bale ve viyolonsel bölümünde okuduktan sonra, üniversite döneminde tiyatroda karar kılarak İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Reklam filmlerinde seslendirme yapan Ayda Aksel, 15 yıl Devlet Tiyatrosu’nun kadrolu elemanı olarak çalıştı. Daha sonra Sadri Alışık Tiyatrosu’nda çalıştı. Arsen Gürzap - Can Gürzap’ın sahibi oldukları "Diyalog"da ders verdi.

Ayda Aksel’in Özel Hayatı

Ayda Aksel, iki defa evlendi. İlk evliliğini 30 Temmuz 1984 tarihinde inşaat mühendisi Halûk Semi Yüngül ile yaptı. 1993 yılında boşandı. İkinci eşi; elektrik teknisyeni Atilla Akıncıoğlu ile 1995 yılında evlendi. Eşi Atilla bey 2010 yılında öldü. İlk eşinden de Leyla adında kızı, ikinci eşinden Efe (d.1999) adında bir oğlu var.

Ayda Aksel’in Kariyeri

Ayda Aksel, tiyatro oyunculuğunun yanı sıra sinema ve televizyon projelerinde de yer aldı. 1987 yılında Fransız yazar Albert Camus’nün eserinden Can Gürzap’ın televizyona uyarladığı “Yanlışlık” adlı dizide başlıca rolleri Cüneyt Türel, Ayda Aksel, Tomris Oğuzalp, Nurseli İdiz oynadı. 1998 yılında yönetmen Tunç Başaran’ın çektiği “Kaçıklık Diploması” adlı filmde Selçuk Yöntem ile birlikte oynadı. Filmde ruh hastası Nur karakterini canlandırdı. 1996 yılında Kurtuluş ve 1998 yılında Cumhuriyet filmlerinde Halide Edip Adıvar’ı canlandırmıştır. 2006 yılında “Hatırla Sevgili” dizisinde Cansel Elçin’in annesini canladırdı. Son olarak Dudullu Postası ve Hercai adlı dizilerde rol almıştır.

Ayda Aksel’in Ödülleri

Ayda Aksel, oyunculuk kariyeri boyunca birçok ödüle layık görülmüştür. Bunlardan bazıları şunlardır:

2011 - 16. Sadri Alışık Ödülleri “yılın en iyi yardımcı kadın oyuncusu” Aşk Tesadüfleri Sever - Ömer Faruk Sorak

2007 - Afife Tiyatro Ödülleri : Yılın Müzikal ya da Komedi Dalında En Başarılı Kadın Oyuncusu, Omuzumdaki Melek

2007 - Lions Tiyatro Ödülleri En Başarılı Kadın Oyuncu Omuzumdaki Melek

2007 - İstanbul Teknik Üniversitesi En Başarılı Kadın Oyuncu Omuzumdaki Melek

2004 - İsmet Küntay : En İyi Kadın Oyuncu Ödülü-Yarım Bardak Su

2003 - Afife Tiyatro Ödülleri : En İyi Kadın Oyuncu Ödülü Ölümüne Suçlu

1999 - 11.Ankara Film Festivali : En İyi Kadın Oyuncu Kaçıklık Diploması

1999 - 10. Orhan Arıburnu Ödülleri : En İyi Kadın Oyuncu Kaçıklık Diploması

Paylaş