havadurum

Aile Destek Ödemeleri yattı mı? Aile Destek Ödemeleri ne zaman yatacak?

Aile Destek Ödemeleri'nin ne zaman yatacağını vatandaşlar merak ediyor. Peki Aile Destek Ödemeleri ne zaman yatacak?

1089

Aile Destek Ödemeleri'nin ne zaman yatacağını vatandaşlar merak ediyor. Aile destek ödemelerinin ne zaman yatırılacağı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay aile destek ödemesi alan binlerce kişi tarafından sorgulanıyor. Normal şartlarda haziran ayında sona erecek olan aile destek ödemeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla uzatılmıştı. Türkiye Aile Destek Programı Ağustos ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak ödemelerin 15 Ağustos'ta yatırılacağı tahmin ediliyor.

Aile Destek Programı başvuru şartları
Türk vatandaşı olmaması
Mavi Kart sahibi olması
Yerleşim adresinin yurt dışında olması
18 yaşından küçük olması

Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.
Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.
(Nilay Günay)

Paylaş