Ahilik haftası etkinlik programı açıklandı

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, 23 Eylül’de Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek Ahilik Haftası açılış etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Etkinlikler arasında çelenk sunumu, halk oyunları, mehteran gösterisi ve ödül törenleri yer alacak.

622

Ahilik Haftası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan’ın açıklamasına göre 23 Eylül'de Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak törenlerle kutlanacak. Saat 10:00’da Aynalı Çarşı’da esnafa açılış duası yapılacak. Saat 13:00’de başlayacak kortej yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek.

Saat 14:00'te devam edecek olan etkinliklerde, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası ve Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği'nin çelenkleri sunulacak.

Törende, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, Ticaret ve Sanayi Odası temsilcisi ve yetkililerin konuşmaları gerçekleşecek. Halk oyunları gösterileri, ilin ahilerine, kalfa ve çıraklarına kaftan giydirilmesi, ödüllerin verilmesi, sema ve mehteran gösterileri de programın öne çıkan etkinlikleri arasında yer alacak. Tüm esnaf ve vatandaşlar bu coşkulu kutlamalara davet edildi. Etkinlik ile ilgili bir açıklama yapan Özcan; “29. Ahilik Haftamız kutlu olsun. Tüm Esnaf ve Sanatkarlarımızı, ve halkımızı etkinliğimize bekliyoruz” dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş