Ağustos ayı kira artış oranı açıklandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Temmuz ayı enflasyon verilerine göre, yıllık enflasyon yüzde 61,78'e gerilemiş olsa da, kira artışlarında taban etkisiyle önemli bir yükseliş yaşandı.

2024 yılı Ağustos ayı itibarıyla kira artış oranı, yüzde 65,93 olarak belirlendi. Temmuz ayında kira sözleşmesini yenileyen kiracılar için bu oran yüzde 65,07 olmuştu. Ancak, 1 Temmuz 2024 itibarıyla sona eren "tavan kira zammı" uygulaması sonrası Ağustos ayı için yeni bir tavan oranı belirlendi.

1511

2024 yılı Ağustos ayı itibarıyla kira artış oranı, yüzde 65,93 olarak belirlendi. Temmuz ayında kira sözleşmesini yenileyen kiracılar için bu oran yüzde 65,07 olmuştu. 1 Temmuz 2024 itibarıyla sona eren "tavan kira zammı" uygulaması sonrası Ağustos ayı için yeni bir tavan oranı belirlendi.

Kiracılar için zorlu günler devam ediyor. Temmuz ayında sona eren yüzde 25'lik kira zammı tavanının ardından, Ağustos ayı için belirlenen yeni oran açıklandı. Tüketici Fiyatları Endeksi'ndeki (TÜFE) artışa paralel olarak, Ağustos ayı kira artışları yüzde 65,93'e ulaştı. Bu durum, kiracıları ciddi bir gelir kaybına uğratırken, konut piyasasında da yeni tartışmaları alevlendiriyor.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş