Ağaç Bamyası dikkat çekiyor

Çanakkale Cuma Pazarı’nda farklı ürünler dikkatleri üzerine topluyor. Bu hafta görülen Ağaç Bamyası, dikkatleri üzerine çekti.

106

Çanakkale Cuma Pazarı’nda her hafta çok sayıda ürün vatandaşlarla buluşuyor. Vatandaşlar, kendilerine uygun ürünleri Cuma Pazarı’ndan satın alıyor. Bu hafta Kumkale Çiftliği tezgahlarında yer alan ağaç bamyası dikkat çekti. Ağaç bamyasının kilosu, 200 TL’den satılıyor.

Ağam Bamyası faydaları

Tohum Pazarım’dan alınan bilgilere göre; “Ağaç Bamyanın faydaları hem ekosistem hem de insan sağlığı açısından geniş bir yelpazede yer alır. Ekosistemde biyolojik çeşitliliği artırarak toprak verimliliğini destekler ve erozyonun önlenmesine katkıda bulunur. İnsan sağlığına olan faydaları ise antioksidan ve iltihap karşıtı özelliklerinden kaynaklanmaktadır. Geleneksel tıpta, kökleri ve yaprakları ağrı kesici ve yara iyileştirici olarak kullanılır. Ayrıca, insan psikolojisine olumlu etkileri de göz ardı edilmemelidir; bitkinin bulunduğu ortamlar, insanların stres seviyelerini düşürüp, daha huzurlu bir yaşam alanı sunar.”

(ESRA GÜLLER)
Paylaş