havadurum

Adana Demirspor’da Patrick Kluivert şoku! Hollandalı teknik adam görevinden alındı

Adana Demirspor, Süper Lig’de yaşadığı puan kayıplarının ardından teknik direktör Patrick Kluivert ile yollarını ayırdığını duyurdu. Hollandalı çalıştırıcı, mavi-lacivertli takımın başında sadece 4 ay kaldı.

2106

Adana Demirspor, Süper Lig’in 14. haftasında sahasında Kayserispor’a 2-1 mağlup olarak üst üste 3. yenilgisini aldı. Bu sonuçla ligde 10. sıraya gerileyen mavi-lacivertli ekip, teknik direktör Patrick Kluivert ile yollarını ayırdığını resmen açıkladı. Hollanda futbolunun efsane ismi 46 yaşındaki Kluivert, Adana Demirspor’un başına Temmuz ayında gelmişti.

Kluivert’ın performansı

Adana Demirspor, Kluivert yönetiminde çıktığı 13 lig maçında 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. Mavi-lacivertliler, bu süreçte 18 gol atarken, kalesinde 21 gol gördü. Kluivert’ın takımı, Süper Lig’de en çok topa sahip olan 3. takım olmasına rağmen, en çok şut çeken 13. takım oldu3. Kluivert, Adana Demirspor’un başında Avrupa Ligi ön eleme turunda da mücadele etti. Ancak Hollandalı teknik adam, bu kulvarda da başarılı olamadı. Adana Demirspor, Kluivert ile çıktığı 4 Avrupa Ligi maçında 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak elendi.

Kluivert’ın yerine kim gelecek?

Adana Demirspor, Kluivert’ın görevine son vermesinin ardından yeni teknik direktör arayışlarına başladı. Kulüp başkanı Murat Sancak, yaptığı açıklamada, “Kluivert ile yollarımızı ayırdık. Kendisine teşekkür ediyorum. Yeni teknik direktörümüzü en kısa sürede açıklayacağız. Adana Demirspor’u hak ettiği yere taşımak için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi. Basında yer alan haberlere göre, Adana Demirspor’un yeni teknik direktörü için Ersun Yanal ve Sergen Yalçın gibi isimlerle görüştüğü iddia edildi. (Erhan Taylan)

Paylaş