havadurum

Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin 48 ildeki belediye başkan adaylarını açıkladı. Açıklamada en dikkat çeken isimlerden biri de Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir oldu. Erdoğan, Kocaispir’i telefonla arayarak tebrik etti ve başarılar diledi. Peki, Fatih Mehmet Kocaispir kimdir? İşte Cumhur İttifakı’nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı hakkında merak edilenler.

994

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışacak isim belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin 48 ildeki belediye başkan adaylarını duyurdu. Adana’da ise Cumhur İttifakı’nın ortak adayı olarak Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir gösterildi. Erdoğan, Kocaispir’i telefonla arayarak kutladı ve destek sözü verdi. Peki, Fatih Mehmet Kocaispir kimdir? Neden Cumhur İttifakı’nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu? İşte Kocaispir hakkında bilmeniz gerekenler.

Siyasi hayatı

Fatih Mehmet Kocaispir, siyasi hayatına AK Parti’de başladı. AK Parti Genel Merkezi Gençlik Kolları Kurucu MKYK üyeliği ve Adana Gençlik Kolları kurucu İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2004 yerel seçimlerinde Seyhan/Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak seçilen Kocaispir, aynı dönemde Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyeliği görevini de yaptı. 2019 yılında Cumhur İttifakı’nın adayı olarak Yüreğir Belediye Başkanı seçilen Kocaispir, 2024 yılında da Cumhur İttifakı’nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaispir’i arayarak adaylığını tebrik etti ve “Yüreğir’deki başarılarını Adana için de bekliyoruz. Adana Büyükşehir Belediyesi’ni istiyoruz” dedi.

İş ve kariyer hayatı

Fatih Mehmet Kocaispir, 1975 yılında Kadirli’de doğdu. Kadirli İmam-Hatip Lisesi’nden 1993, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1998 yılında mezun oldu. Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yönetim ve Organizasyon dalında yüksek lisans yapan Kocaispir, avukatlık stajını tamamladıktan sonra 2000 yılından bu yana Adana Barosuna kayıtlı olarak serbest avukatlık yapmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır. Kocaispir, iş hayatında da başarılı projelere imza attı. Yumurtalık’ta geliştirilen, enerji sektöründeki en büyük özel sektör yatırımlarından biri olan Doğu Akdeniz Petrol Rafinerisi Projesinde koordinatör olarak görev üstlendi. Ceyhan–Yumurtalık Bölgesinde enerji-stratejik yatırımların geliştirilmesinde; sorunlar, çözüm önerileri ve yönetim modelleri ve ayrıca; Bürokrasi Kavramı, Küreselleşme ve Bürokrasi, Türk Bürokrasisinin Özgün Yapısı ile ilgili çalışmaları vardır.

Sosyal medya hesapları

Fatih Mehmet Kocaispir, sosyal medyayı aktif olarak kullanan bir isim. Twitter, Instagram ve Facebook’ta hesapları bulunan Kocaispir, hem siyasi hem de kişisel paylaşımlarda bulunuyor. Kocaispir’in sosyal medya hesapları şöyle:

Twitter: fatihkocaispir

Instagram: fatihkocaispir

Facebook: fatihkocaispir

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş