Açılışı Hisarcıklıoğlu yapacak

4-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Biga Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarının açılışı, onur konuğu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından gerçekleştirilecek.

155

Bölgenin en büyük fuarı olma özelliği taşıyan ve bu yıl 18. Kez düzenlenecek Biga Fuarı için geri sayım başladı.

Yarın saat 14.00’te düzenlenecek olan açılış töreni ile kapılarını açacak Biga Fuarının onur konuğu ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu.

22 bin metrekarelik bir alanda düzenlenen Fuarın ilk günü etkinlikleri 4 Ekim 2024 saat 11:00'deki Biga Sığırcılığı Güzellik Yarışması ile başlayacak.

Biga Fuarı'nın ikinci günü olan 5 Ekim Cumartesi günü ise saat 14:00'te Doğancı köyünde Türkiye'nin ilk tarım yazarlarından Bigalı Sadullah Usumi adına anıt açılışı yapılacak. Aynı gün saat 19:30'da fuar alanında coğrafi işaret tescilli Biga pirinci yemek yarışması başlayacak. Yine Fuar alanında saat 21:00'de ise tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, 27. dönem milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu ve sürdürülebilir kalkınma danışmanı Dilek Usumi Bil konferans gerçekleştirecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliğinde yapımı tamamlanan ve bu yıl 2024-2025 Eğitim Öğretim döneminde öğrenci kabul eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anaokulu için de açılış töreni düzenlenecek. Tören 4 Ekim Cuma günü saat 12:15'te TOBB Anaokulu bahçesinde gerçekleşecek.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş