yandexmetrikacounter
Acar, "Lapseki değişirse Türkiye değiş | Çanakkale Olay

Acar, "Lapseki değişirse Türkiye değişir"

CHP'li Yusuf Acar 2. tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine atıfta bulunan bulunarak, oy oranı olarak Lapseki'nin Türkiye genelini yansıttığını ifade etti. Acar, seçmenlerin Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermesi için yurttaşları ikna etmesi gerektiğini belirtti.

1203

CHP`li Yusuf Acar, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel seçimlerine ilişkin açıklamada bulundu. 28. Dönem CHP Milletvekili aday adayı Acar, 2. tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimleri için Millet İttifakı`nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu için vatandaşların çevresindeki yurttaşlarla iletişime geçmesinin önemine değindi. Seçmenlerin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde değişim istediğinin altını çizerek verdiği Acar oy oranına dair, "Lapseki Türkiye`nin durumunu önemli ölçüde yansıttığı için bilinçli olarak seçilmiştir" sözlerine yer verdi.

"O kadar da zor değil"
Acar sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Görselde gördüğünüz Pazar günü Lapseki`deki Cumhurbaşkanlığı sonuçları. Neredeyse ülke geneli ile aynı sonuçlar çıkmış. Lapseki`de Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında sadece 1.206 fark var" ifadelerine yer verdi. Cumhurbaşkanı adaylarından Sinan Oğan ve Muharrem İnce`nin toplamı 1.344 oy aldığını ve geçersiz oyların 474 kullanılmayan oyların ise 2 bin 304 olduğunu kaydeden Acar, "Toplarsan 4 bin 122 kişi ediyor. İki haftada sadece 1.206 oy lazım ve bunun için ikna edebileceğin toplam 4 bin 122 kişi orada yaşıyor. 2 gün önce Erdoğan gitsin diye oy vermiş 9 bin 392 kişi epi topu 1.200 kişiyi ikna edecek. Bak yanında duruyor; komşun, bakkalın, hayata küsmüş abin, "Amaaan bu ülkede hiçbir şey değişmez" diyen bohem ablan. Hele Erdoğan`a oy vermiş kişiyi kendi tarafına döndürmeyi becerirsen 1 oy 2 oy sayılır. Hani deniyor ya `2,5 milyon oy farkı var kapanır mı abi?` Sana ne 2,5 milyondan. Sen oturduğun yere bak. Etrafına bak. O kadar da zor değil. Lapseki`ye bak. Lapseki değişirse Türkiye de değişir" dedi.
(Damla Yeltekin)
embed-1684488226-yusuf-acar-secim-ornegi-2-.jpg

Paylaş