ABD'den İade Edilen 6.500 Yıllık Kilya İdolü Türkiye’de İlk Kez Çanakkale’de Sergilendi

ABD'den iade edilen 6 bin 500 yıllık Kilya İdolü, geçtiğimiz gün gerçekleşen ve kültürel mirasın önemini vurgulayan “Kaçış Yok!” sergisinde ilk kez Türkiye'de Çanakkale’de ziyaretçilerle buluştu.

3236

ABD'den iade edilen 6.500 yıllık Kilya İdolü, geçtiğimiz gün düzenlenen "Kaçış Yok!" sergisinde Türkiye’deki ilk ziyaretçileriyle buluştu. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu'nun, Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivalleri Direktörü Selim Terzi'nin, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir'in, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez'in ve Kaçakçılıkla Mücadele Dairesi Başkanlığı'nın uzmanlarının katılımıyla gerçekleşen sergi, büyük bir ilgiyle karşılandı.

Sergide, Troy'dan yurt dışına kaçırılmış ve tekrar topraklarına kazandırılmış kültür varlıklarının yanı sıra, Çanakkale bölgesinde kolluk kuvvetlerimizin başarılı operasyonlarıyla ele geçirilen diğer kültür varlıkları da yer aldı. Sergide, Türkiye’nin kültürel mirasının korunması ve kültürel kaçakçılıkla mücadelenin önemine de dikkat çekilmiş oldu.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş