ABD Başkonsolosu Eadeh, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti

Amerika Birleşik Devletleri İstanbul Başkonsolosu Julie A. Eadeh, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu'nu ziyaret ederek, Çanakkale'nin ekonomik potansiyeli ve ABD ile ticari ilişkiler hakkında bilgi aldı.

187

Amerika Birleşik Devletleri İstanbul Başkonsolosu Julie A. Eadeh, Siyasi Danışman Batu Kınayyiğit, Basın Sözcüsü Alison Brown, Kamu Diplomasi Uzmanı ve Tercüman Ezgi Yağ Eşlik, Dijital İletişim Sorumlusu Nilce Bıçakcıoğlu Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu, Yönetim Kurulu Üyeleri; Ahmet Çelik ve Ali Deniz ile Genel Sekreter Sema Sandal hazır bulundu.

Çanakkale'nin ekonomik potansiyeli ve ABD ile ticari ilişkiler

Ziyaret hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu: “Çanakkale, yalnızca stratejik konumu ve tarihsel mirasıyla değil, aynı zamanda hızla büyüyen ekonomisiyle de dikkat çeken bir şehir. Tarım, turizm, lojistik ve üretim gibi sektörlerde ciddi bir potansiyel barındırıyoruz. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri ile olan ticari ilişkilerimizi geliştirmek ve bölgemize yeni yatırımlar çekmek adına önemli adımlar atılabileceğine inanıyorum. Bu görüşmede, Çanakkale’nin uluslararası yatırımcılar için sunduğu fırsatları Sayın Başkonsolos Eadeh'a aktardık. Kendisinin bu potansiyele olan ilgisi bizi fazlasıyla memnun etti. ABD’li iş dünyasının Çanakkale’de daha fazla varlık göstermesi, her iki Ülke için de önemli bir katkı sağlayacaktır. Ayrıca, iş dünyasının yaşadığı vize randevu sorununu da gündeme getirdik. Odalar ve Borsalar Birliğimizin iki Ülke arasındaki işbirliğini geliştirmek için Chicago’da açmış olduğu TOBB Trade Center/Chicago hakkında bilgi verdik. Vize süreçlerinin kolaylaştırılması halinde, iş dünyamızın Amerika ile daha güçlü bir işbirliği geliştirebileceğine ve karşılıklı ticaret hacminin artacağına inanıyorum.” dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş