havadurum

A Millî Takımımız EURO 2024'te son 16 turunda Avusturya karşısında

Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden A Millî Takımımız, son 16 turu maçında bu akşam Avusturya ile karşı karşıya gelecek.

637

F Grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak adını son 16 turuna yazdıran Ay-Yıldızlılarımız, Avusturya'yı da geçerek çeyrek finale yükselmeyi hedefliyor. Adını bulunduğu şehirden alan Leipzig Stadyumu'ndaki maç, TSİ 22.00'de başlayacak ve TRT'den canlı olarak yayınlanacak. Avusturya ile Türkiye arasındaki karşılaşmada, Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Artur Soares Dias düdük çalacak. Dias'ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Paulo Soares ve Pedro Ribeiro yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi, Ukrayna Futbol Federasyonu'ndan Mykola Balakin olacak. Portekizli Tiago Martins maçta VAR görevini üstlenecek.

Çeyrek finaldeki eşleşme Hollanda-Romanya galibi

Millîlerimiz; Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile birlikte yer aldığı F Grubu'nu 2 galibiyet ve 1 yenilgi ile Portekiz'in ardından ikinci sırada tamamladı. Avusturya ise Fransa, Hollanda ve Polonya ile mücadele ettiği D Grubu'nu 6 puanla lider olarak bitirmeyi başardı. Son 16 turunu geçen taraf, Münih'teki Allianz Arena'da bugün saat 19.00'da karşı karşıya gelecek olan Hollanda-Romanya eşleşmesinin galibiyle 6 Temmuz'da Berlin'de çeyrek final mücadelesine çıkacak. A Millî Takım'da kart cezalıları kaptan Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydin bugünkü maçta forma giyemeyecek. Cezası sona eren Abdülkerim Bardakcı ise sahadaki yerini alabilecek. Avusturya'da ise Hollanda maçında ikinci sarı kartını gören ve cezalı duruma düşen orta saha oyuncusu Patrick Wimmer forma giyemeyecek.

Türkiye ile Avusturya 18. randevuda

Ay-Yıldızlılar, EURO 2024'te son 16 turundaki rakibimiz Avusturya ile tarihinde 18. kez karşı karşıya gelecek. 7'si Türkiye, 10'u da Avusturya'da yapılan 17 maçta Avusturya 9, Türkiye 7 galibiyet alırken, sadece 1 maç berabere bitti. 10'u resmi, 7'si özel olmak üzere geride kalan maçlarda Türkiye'nin toplam 23 golüne, Avusturya 24 golle yanıt verdi. Millîlerimiz, genel toplamda galibiyet sayısı bakımından 2 farkla geride bulunduğu Avusturya ile yaptığı son 9 maçtan 6'sını kazandı, 1'inde berabere kaldı ve 2'sinde mağlup oldu.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş